Glas Javnosti

VELIKI DOBROTVOR I U VREME KRIZE

Svet
Autor:

Milomir iz Kanade još jednom obezbedio 150 meštana rodnog sela i 500 najsiromašnijih porodica u Kraljevu. Ovaj uspešni kanadski biznismen, veliki dobrotvor i humanista, ovih dana obezbedio je donaciju od 650 paketa najneophodnijih potrebština za ovo vreme, u vrednosti od 10.000 evra, od kojih je 500 podeljeno najsiromašnijim Kraljevčanima, a 150 meštanima svog zavičaja

Srbi koji odu u tuđinu, retko zaboravljaju svoj rodni kraj,  a većina njih uz svoj je narod sad kad je najteže. Milomir Glavčić, Kanađanin srpskog porekla, koji od odlaska u Kanadu 1947. godine nije dolazio, uputio je pomoć u svoje selo Pope.

Ovaj uspešni kanadski biznismen, veliki dobrotvor i humanista, ovih dana obezbedio je donaciju od 650 paketa najneophodnijih potrebština za ovo vreme, u vrednosti od 10.000 evra, od kojih je 500 podeljeno najsiromašnijim Kraljevčanima, a 150 meštanima svog zavičaja.


Međutim, ovo nije prvi put da je Milomir pomogao jer je u poslednjih nekoliko godina  finansirao i izgradnju mosta na Ibru u Kraljevu, koji danas nosi njegovo ime, zatim nabavku najsavremenije magnetne rezonance, skenera i drugih aparata za potrebe Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, kao i izgradnju Dečijeg vrtića u kraljevačkom prigradskom naselju Beranovac.

Vrednost ovih donacija je preko dva miliona evra. Glavčićevi prijatelji i zastupnici imaju pouzdane podatke da je veliki kanadski biznismen i dobrotvor, poreklom iz potkopaoničkog kraja, Kraljevu, Raški, Jošaničkoj Banji i selu Pope, do sada, u vidu raznih donacija za infrastrukturne objekte, opremu, humanitarne i mnoge druge akcije, poklonio više od osam miliona evra.

izvor: Rina 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR