Glas Javnosti

VELIKA PROMENA NA WhatsApp-u OD DECEMBRA: Ova usluga više neće biti besplatna

Svet
Autor: Glas javnosti

Ova promena će uticati na one korisnike koji prave rezervnu kopiju svoje istorije ćaskanja koristeći svoj lični nalog

Početkom decembra 2023. pravljenje rezervnih kopija WhatsApp poruka na Google disku počeće da se računa u skladište Google naloga u klaudu za korisnike WhatsApp beta verzije. Oni koji ne koriste beta verziju aplikacije neće osetiti promenu pravila sve do sledeće godine, kada će promena „postepeno“ biti uvedena na sve Android uređaje.

unsplash.com
foto: Glas javnosti

Lični Google nalozi obično dolaze sa 15 GB besplatnog skladišta u “oblaku” koji dele Gmail, Disk i Fotografije. Gugl je naglasio da je to čak tri puta više od većine mobilnih platformi. Međutim, vrlo je lako dostići ili premašiti tih 15 GB, u zavisnosti od toga za koliko slika i datoteka korisnik napravi rezervnu kopiju i otpremi ih, prenosi Engadget.

U svom saopštenju, Google je takođe povezao svoje alate za upravljanje memorijskim prostorom kako bi olakšao uklanjanje velikih datoteka ili fotografija koje korisnicima više ne trebaju da bi oslobodili prostor. Takođe možete da izbrišete stavke iz WhatsApp-a tako da više neće biti uključene u sledeću rezervnu kopiju.

Pored toga, korisnici imaju mo

Pixabay
foto: Glas javnosti


gućnost kupovine dodatnog prostora za skladištenje uz Google One koji košta najmanje dva američka dolara mesečno za 100 GB. Kompanija obećava da će uskoro obezbediti “ograničene, jednokratne Google One promocije” korisnicima koji ispunjavaju uslove.

Ova promena će uticati na one korisnike koji prave rezervnu kopiju svoje istorije ćaskanja koristeći svoj lični nalog. U slučaju Workspace naloga, WhatsApp neće zauzimati nikakav prostor za skladištenje u klaudu.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Podsećanja radi, 2018. godine, WhatsApp i Google su objavili da korisnici mogu da sačuvaju svoju istoriju ćaskanja na WhatsApp-u na Drive-u, a da je ne računaju u kvotu za skladištenje.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR