Glas Javnosti

VELIKA BRITANIJA: 88 smrtnih slučajeva povezano sa kanadskim "PRODAVCEM OTROVA"

Svet
Autor: Glas javnosti

Desetine ljudi u Velikoj Britaniji umrlo je nakon kupovine otrovne supstance od prodavca u Kanadi, koji je optužen da je pomagao ljudima da sebi oduzmu život.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) nije mogla da potvrdi da LI je hemikalija direktan uzrok 88 smrti, ali je pokrenula krivičnu istragu.


Britanska policija obilazi stotine adresa kako bi pronašla kupce širom zemlje.

Kenet Lo je uhapšen u Torontu u maju, optužen za pomaganje u samoubistvu.
Smatra se da je 57-godišnjak vodio brojne veb stranice koje prodaju opremu za pomoć u samoubistvu.


foto:printscreen/tviter 

Kanadske vlasti veruju da je poslao 1.200 paketa kupcima u više od 40 zemalja, iako se ne zna koliko ih je uključivalo tu otrovnu supstancu.Regionalna policija Peel saopštila je da je počela da istražuje slučaj u aprilu nakon iznenadne smrti odrasle osobe u oblasti Toronta.


foto:printscreen/tviter

Navodne veze između gospodina Loa i smrti u Velikoj Britaniji prvi put su se pojavile u tajnoj istrazi Tajmsa istog meseca.Od hapšenja gospodina Loa, policijske snage širom Velike Britanije vrše proveru dobrobiti svih koji su naručili supstancu.


NCA, koja je koordinirala provere, saopštila je da su 232 osobe u Velikoj Britaniji identifikovane da su kupovale od gospodina Loa u periodu od dve godine.NCA kaže da je njih 88 kasnije umrlo, ali u ovoj fazi nema potvrđenih veza između predmeta kupljenih na veb lokacijama i uzroka smrti.

Prema krivičnom zakonu zemlje, savetovanje ili pomaganje osobi da umre usled samoubistva može rezultirati kaznom od 14 godina zatvora.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR