Glas Javnosti

ВЕЧИТИ САВЕТНИК ТОНИ БЛЕР: Још увек верујем да је могуће да се Брегзит стопира; шансе за нови референдум пола-пола

Svet
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 11.10.2018.

Бивши британски премијер Тони Блер сматра да су шансе за одржавање новог референдума о Брегзиту пола-пола. Он је навео такав сценарио пошто премијерка Тереза Меј вероватно неће у парламенту осигурати већину за подршку договору о изласку Британије из ЕУ.

Блер је за Ројтерс рекао да ће Брегзит, какав год да буде, нанети значајну економску штету.

"Још увек верујем да је могуће да се Брегзит стопира. Мислим да у парламенту нема већине за било какав предлог премијерке", рекао је он и додао да се залаже за одржавање другог референдума о том питању.

Остало је мање од шест месеци до изласка Уједињеног Краљевства из ЕУ, а још није сасвим јасно како ће пета светска економија и њен финансијски центар, значајан у међународним оквирима, трговати са ЕУ после Брегзита.

Премијерка Меј покушава да направи договор о Брегзиту, али није извесно да ли ће то успети да "прода код куће" где јој треба подршка парламента, наводи Ројтерс.

Блер каже да европски регулатори неће желети да центар европских финансија буде ван њихове орбите тако да би се у финансијском сектору мого очекивати губитак радних места.

"Зашто да себи правимо овај проблем у сектору глобалне економије где смо глобално доминантни?", запитао је Блер и додао да је влада занемарила интересе сектора услуга.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 11.10.2018.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR