Glas Javnosti

UZNEMIRUJUĆE: Detroitska policija ubila demonstranta jer je prvi pucao (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon što su u petak uveče izbili su neredi u Detroitu posle smrti 20-godišnjeg Afroamerikanca Hakima Litltona, koji je nastradao u vatrenom obračunu sa policijom objavljen je snimak koji prikazuje šta se dogodilo.

Policija u Detroitu je zbog negativnih komentara javnosti i pokreta “Crni životi su važni”, tokom vikenda odlučila da objavi video zapis uznemirujućeg sadržaja koji daje pravu sliku šta se zapravo dogodilo.

Demonstranti su se okupili i sukobili sa policijom pri čemu ih je osam privedeno, a dva policajca su povređena. 

Policajci su priveli demonstrante u stanicu u blizini San Huan Drajva na severozapadnoj strani grada, piše Detroit njuz.

Nikol Kirkvud je rekla da su se demonstranti okupili u blizini mesta gde su policajci upucali čoveka za kojeg kažu da je prvi pucao tokom hapšenja.

Policija u Detroitu objavila je video snimak tela, zajedno sa još jednim snimkom kamere komandne table u kojem je bilo policajaca koji su upucali 20-godišnjeg Hakima Litletona, nakon što je iz levog džepa izvadio pištolj i otvorio vatru.

Šef policije Detroita Džejms Kreg rekao je da je objavio video nekoliko sati nakon incidenta, kako bi ugušio “lažne informacije” da je pucnjava neopravdana.

- Pogrešne informacije koje su iznete podstakle su nasilje, rekao je Kreg tokom konferencije za štampu u Štabu javne bezbednosti.

-Tri policajca su ispalila četiri hica, rekao je Kreg. “Sva četiri su mu sasuli u glavu. On je proglašen mrtvim u okružnoj bolnici”.

-Na improvizovanom protestu okupilo se oko 300 ljudi. Nekoliko članova gomile bacalo je flaše, cigle i druge projektile na policiju, koja je uzvratila suzavcem i izvršila osam hapšenja, rekao je šef policije.

Dvojica policajaca povređeni su tokom hapšenja, saopštila je policija.

Kreg je pohvalio policajce na protestima, na koje je Litleton prvi zapucao.

-Policajac koji je uzvratio je heroj, rekao je Kreg.

- Pokazao je ogromnu hrabrost pokušavajući da uhapsi naoružanog osumnjičenog. Jednostavno je čudo da je živ.

(Izvor: Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR