Glas Javnosti

UŽIVO! PUTIN USLIŠIO MOLBU ZELENSKOG: Pristao na pregovore, Rusi na par stotina metara od predsedničke palate! (VIDEO+FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Posle ulaska ruskih vojnih trupa u Ukrajini je uvedeno ratno stanje i proglašena opšta mobilizacija. Drugi dan rata u Ukrajini uživo pratite na portalu "Glas javnosti".

13:20

Ruski predsednik Vladimir Putin je prihvatio poziv na pregovore.


Rusija je spremna da pregovara sa Ukrajinom na visokom nivou - rekao je Putin, prenosi agencija Ria Novosti.


12:59

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da sednu za pregovarački sto.

- Želim još jednom da se obratim predsedniku Rusije. Hajde da sednemo za pregovarački sto kako bi zaustavili pogibiju ljudi - izjavio je Zelenski u video obraćanju, objavljenom na Telegramu.

Prema informacijama nemačke Vlade, Zelenski se nalazi u Kijevu, saopštio je portparol Vlade Nemačke Štefen Hebeštrajt. Na pitanje da li Nemačka može pružiti azil ukrajinskom predsedniku, on je rekao da će "odgovoriti na to pitanje kada bude pokrenuto, te da sada neće spekulisati".


12:36

Ruska armija prodrla je u najuži centar Kijeva na svega nekoliko stotina metara od predsedničke palate i najvažnijih državnih institucija.


Očekuje se da ova vest u narednim satima bude ozvaničena.

12:18

Konvoj vojnih vozila Nacionalne garde Ukrajine uapo je u zasedu ruskih komandosa u predgrađu Kijeva Buča, koji su poslati da se sukobe sa ruskom vojskom i specijalnim jednicama SPECNAZ u ovom predgrađu Kijeva.



11:25

Grad Kijev izdao je posebno upozorenje za stanovnike predgrađa Obolon kojima naređuju da ne izlaze napolje.





"Molimo vas, budite na oprezu i ostanite u zatvorenom - kod kuće ili u skloništima. Izlazak je sada veoma opasan zbog približavanja neprijatelja. Jedini izuzetak može biti da se premestite u sklonište u slučaju alarma", navodi se.


10:58

Ozbiljne borbe vode se u Kijevu, i novinari su na udaru, beže od projektila





10:26

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je da su ruske "diverzantske grupe" ušle u Kijev.





„Neprijateljske diverzantske grupe ušle su u Kijev“, rekao je Zelenski, pozivajući stanovnike da budu oprezni i poštuju pravila policijskog časa.

10:07

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je danas da ruske snage, kako bi zauzele Kijev, probijaju u dva pravca, prenosi Intefaks Ukrajina. Navodi se da je grad Konotop pao, a da se vode borbe za Melitopolj.





10:01

Rusija je bombardovala 33 grada u poslednja 24 sata, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.



"Rusi kažu da nisu gađali civilne objekte, ali 33 civilna grada su pogođena u poslednja 24 sata", rekao je on Rojtersu.


9:31

Na društvenim mrežama se pojavio snimak ruske vojske kako prolazi kroz predgrađe Kijeva




9:11


Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan rekao je da će ta zemlja pomoći predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ako mu bude ugrožena bezbednost.

- Bezbednost zelenskog je ono što je najvažnije i mi smo spremni da mu pomognemo, ako bude potrebno - rekao je on i dodao da su spremni da ga evakuišu.

8:52

U blizini Kijeva ukrajinske snage digle su u vazduh tri mosta, kako bi bio zaustavljen prolaz ruskih snaga, javlja danas Ukrajinska pravda pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

8:33

Ukrajinci gađali i pogodili ruski aerodrom
8:31

U Černihivu ukrajinska vojka uspela je da spreči upad ruskih snaga, i odvratila ih od napada, tvrdi komandant ukrajinskih snaga. On je naveo i da su zaplenili tehnologiju neprijatelja, kao i lična dokumenta.



8:11

Uništena stambena zgrada u predgrađu Kijeva, najmanje 8 povređenih


8:02

Ukrajinska vojska jutros je započela nova granatiranja Gorlovke u Donjeckoj oblasti, trenutno se granatira Zajcevo i naselje Gagarin.



- Novi dan u Gorlovki počeo je u 5.30 jutros novim vatrenim dejstvima. Pod vatrom je cela linija fronta i naselja u blizini fronta. Po nama se ispaljuje municija svih kalibara - 82, 120, 122, 125, 152 (milimetara) - napisao je šef administracije grada Ivan Prihodko.

7:46


Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da su njegove oružane snage nanele oko 800 žrtava ruskim snagama od početka invazije u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

7:21 Kijevom odjekuju eksplozije. Savetnik ukrajinske vlade kaže da je srušen ruski avion i da je sprečeno više raketnih napada. U gorućim zgradama ima povređenih. Ukrajinski predsednik je potvrdio izveštaje o ruskim raketnim napadima u Kijevu.

Gradska uprava glavnog grada Ukrajine, Kijeva, oglasila je jutros vazdušnu opasnost.

- Pažnja, ovo nije vežba. Proglašena je vazdušna opasnost! Kada čujete sirene, odmah se uputite ka najbližem skloništu - navedeno je u saopštenju gradske uprave koje prenosi agencija Interfaks Ukrajina.

7:17

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da lideri evropskih zemalja nisu spremni da iznesu detalje kada je reč o prijemu Ukrajine u NATO, dodajući da se Kijev ne plaši da govori o neutralnom statusu Ukrajine.

7:12

Ukrajinska vojska jutros je započela nova granatiranja Gorlovke u Donjeckoj oblasti, trenutno se granatira Zajcevo i naselje Gagarin, saopštio je šef administracije grada Ivan Prihodko.

- Novi dan u Gorlovki počeo je u 5.30 jutros novim vatrenim dejstvima. Pod vatrom je cela linija fronta i naselja u blizini fronta. Po nama se ispaljuje municija svih kalibara 82, 120, 122, 125, 152 milimetra - napisao je on na Telegramu.

Tokom proteklog dana u Gorlovki je poginulo dvoje meštana, a šestoro je povređeno.





- Ostajemo sami u odbrani naše države...Ko je spreman da Ukrajini da garanciju za ulazak u NATO? Iskreno, svi se plaše - rekao je Zelenski noćas u video poruci, prenosi Interfaks.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR