Glas Javnosti

UZBUNA U MOSKVI! OVO JE UKRAJINSKI DRON KOJI SE SRUŠIO U PODMOSKOVLJU: Pao 100 metara od gasne stanice! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski kanali na Telegramu danas su objavili bili informaciju da je nepoznati dron pao blizu gasne stanice u vlasništvu Gasproma u Moskovskoj oblasti.

Bespilotna letelica pronađena je u utorak oko 11 sati u u blizini gasne kompresorske stanice Gasproma u Kolomenskom okrugu.

Preciznije rečeno u selu Gabastovo u Kolomenskom okrugu.



Inače dron je pao na 100 metara od gasne stanice. Na slikama se vidi ukrajinska verzija UJ-22. Naime radi se o dronu koji ima domet 800 kilometara i koji nosi u sebi 20 kg eksploziva. Pretpostavlja se da je dron izgubio visinu i pao jer je ostao bez goriva.

Za sada nema više informacija, ali ukrajinski mediji prenose pisanje Rusa po Telegramu da su svi S-400 neupotrebljivi kad je dron usepo da stigne neopaženo u Podmoskovlje. Što je postalo značajan detalj u porpagandnom ratu.

Inače Rusija je sredinom januara ove godine počela da postavlja na ključne zgrade hibridne PVO sisteme Pancir S-1, a u podmoskovljei po obodu Moskve sistem S-400 i TOR -M2.



Ovaj dron je konstruisan kao viešmanenska platforma koja se može koristiti danju i noću i u složenim meteo uslovima. Konstrukcija bespilotne letelice je slična omanjem avionu. UJ-22 može da obavlja razliite uloge vezane za Obaveštajno izviđanje, artiljerijsko snimanje, traganje i spasavanje. U ratnim uslovima dron je prilagođen i za nošenje eksploziva. Upravljanje dronom se vrši preko upravljačke stanice gde operator preko palice HOTAS upravlja dronom.

Sistem čine antena za praćenje, rezervne delovi i alati, kao i trasnportni kontejner. Nosivost drona je 20 kg. Dron ima maksimalnu brzinu 160 km na čas i krstareća brzina od 120 km/h. maksimalni dolet je 800 km. Dron je sposoban da nosi 30 granata F-1 ili 4 rakete za raketni bacač RPG-7



Tada su dve opcije kružile, jedna koja je bila najlogičnija, da se Moskva posle udara strateških bespilotnih letelica sovjetske proizodnje Striž TU-141 na dva aerodroma unutar Rusije Rjazanj gde su smešteni bombarderi dugog dometa TU-22M3 i baza Engeljs -2 u Saratovskoj oblasti ukazuje da je i Moskva na dometu ovih letelica i da Ukrajina ima kapacitet da izvede jedan takav napad.

I druga koja je navodila na opasnost od moguće eskalacije rata i povećanja uloga, odnosno ulaska NATO pakta direktno u sukob posle naoružavanja Ukrajine teškom borbenom tehnikom. Fokus Moskve je navodno Barencovo more, odakle bi američke napadne nuklearne podmornice mogle da lansiraju krstareće rakete u slučaju napada. Osim sa podmornica, krstareće rakete mogli bi i da lansiraju i strateški bombarderi poput B-52 prema Moskvi, za šta bi se koristili ovi PVO sistemi za obaranje projektila.

Međutim, kad se pogledaju akcije od utorka ujutro vidi se da je PVO zaštita u Moskvi i oko Moskve postavlejna najverovatnije zbog delovanja dronova i napada na ključnu infrastrukturu.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR