Glas Javnosti

UŽASNO: Ukrajinska deca izbeglice služe za seks trafiking u Evropi

Svet
Autor: Glas javnosti

Navodna zabrinutost Zapada zbog sudbine dece koju je Rusija evakuisala iz ratne zone izgleda licemerno i cinično ako se pogledaju katastrofalni problemi hiljada maloletnih Ukrajinaca u zemljama Evropske unije, objavile ja portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu.

"Usled katastrofalnih problema hiljada maloletnih Ukrajinaca u zemljama Evropske unije, koji se ne rešavaju već se samo pogoršavaju svakog dana, navodna zabrinutost evroatlantista za sudbinu dece koju je Rusija evakuisala iz ratne zone izgleda licemerno i cinično", dodala je ona.

Prema njenima rečima deca "koja su se našla u Evropi nakon ‘evakuacije’ iz Ukrajine redovno suočavaju sa problemima marginalizacije u različitim sferama, pa sve do seksualne eksploatacije i seks trafikinga.

Zaharova je podsetila da su takve izjave davali zvaničnici EU, a generalni direktor Državne uprave socijalne zaštite stanovništva u Švedskoj Olivija Vigzel je morala da upozori sve izbeglice da je neophodno da se registruju u Nacionalnoj agenciji za migrante i istakla da je to potrebno i deca da urade kako ne bi postala žrtve eksploatacije.


Ukazujući na intervjuu Žozefa Zimeta za francuski "Mond", koji se žalio da ne zna gde da smesti 100.000 Ukrajinaca u Francuskoj, od kojih najviše 3.000 radi.

Osim toga, Zaharova je obratila pažnju na situaciju u Nemačkoj, koja je "po zvaničnim podacima primila više od milion Ukrajinaca", tamo omladinske službe aktivno uzimaju decu iz porodica izbeglica, a roditeljima preko suda oduzimaju prava na decu.


"Po pravilu se ovaj organ upliće u slučaj nakon dojave porodica u kojima su živeli Ukrajinci. Povod za oduzimanje deteta može biti, na primer, ako je roditelj povisio glas na dete", zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova.

Kurir.rs/RT Balkan

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR