Glas Javnosti

UŽASNA SMRT NA KARIBIMA: Tigar ajkula OTKINULA NOGU ženi koja je plivala, pa je DOKRAJČILA

Svet
Autor: Glas javnosti

Državljanka Francuske preminula je usred napada tigar ajkule dok je plivala u karipskom moru što je veoma retka situacija u ovim vodama pa su vlasti zatvorile plaže dok ne istraže slučaj.

Francuskinja stara 38 godina stradala je kada ju je napala ajkula na ostrvu Sent Martin na Karibima. Obdukcija je pokazala da je ženi odgrižena noga, kao i da ju je ajkula više puta ugrizla dok je plivala na oko 500 metara udaljenosti od obale, prenosi britanski Miror.

Generalni sekretar prefekture Sent Martin Mikael Dore rekao je da se najverovatnije radi o tigar ajkuli dugačkoj tri do četiri metara.

Prema izveštaju, napad se dogodio u popularnom zalivu Orijent, na holandskoj strani ostrva, a lokalne vlasti su zbog toga zabranile kupanje i vodene sportove u moru do 16. decembra.

Direktor nacionalnog rezervata Sent Martin Nikolas Maslaš rekao je da je voda u vreme napada bila veoma zamućena, kao i da čekaju izveštaj o prisustvu ajkula u lokalnim vodama pre nego što preduzmu dalje korake.

Kako se navodi, napadi ajkula na Karibima su veoma retki i od 2000. godine zabeležena su 34 napada, od kojih je četiri bilo sa fatalnim ishodom.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR