Glas Javnosti

Užasna oluja pogodila Veliku Britaniju: Vetar jačine 160 kilometara na sat

Svet
Autor: Glas javnosti

Upozorava se na moguće nestanke struje, leteći otpad, ometanje putovanja i opasne uslove u blizini morske obale

Britanska Meteorološka služba izdala je upozorenja na oluju Iša sa udarima vetra brzine i do 160 kilometara na sat, opasnim po život u priobalnim područjima.

U upozorenju se navodi da će vremenske neprilike izazvati poremećaje saobraćaja i putovanja širom zemlje.


Za Severnu Irsku, kao i za delove Škotske i severne Engleske ranije je izdato upozorenje na tornada koje je isteklo u nedelju kasno uveče.

Meteorološka služba je danas do ranih jutarnjih sati izdala dva žuta meteo-alarma na vetar i crveno meteo-upozorenje za delove severne Škotske, dok su se železnički, pomorski i vazdušni saobraćaj suočili sa prekidima, obustavama, otkazivanjem linija i kašnjenjem brojnih usluga.

U Belfastu je jednu osobu udario deo urušenog objekta nakon što su se od vetra pomerile građevinske skele, ali je hitna pomoć intervenisala i pomogla povređenoj osobi na licu mesta.


Meteorološka služba je saopštila da su kasno u nedelju udari vetra od oko 160 kilometara na sat zabeleženi u Brizli Vudu u Nortamberlendu i u Kapel Kjurigu u severnom Velsu.

Upozorava se na moguće nestanke struje, leteći otpad, ometanje putovanja i opasne uslove u blizini morske obale, uključujući visoke talase.


Glas javnosti/D03S
 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR