Glas Javnosti

UŽASAN ZLOČIN: Albanka u parku IZ ČISTA MIRA ustala sa klupe i PREREZALA GRLO devojčici

Svet
Autor: Glas javnosti

Eltiona Skana, žena koja je poreklom iz Albanije, priznala je da je ubila devojčicu Emili Džons u parku, a kao razlog je navela mentalne neuračunljivosti usled prekida terapije antipsihotičnim lekovima.

Albanka Eltiona Skana je ustala sa klupe u parku i nožem napala Emili Džons (7), dok je devojčica prolazila na trotinetu. Zločin se dogodio u martu ove godine, kada je devojčica bila u parku sa roditeljima. Emili je dozivala majku, kada ju je Skana napala i ubola nožem u vrat. Devojčica je proglašena mrtvom u bolnici dva sata kasnije.

Skana je priznala ubistvo 22. marta ovde godine na osnovu mentalne neuračunljivosti. Tužilac Majkl Bredi rekao je porotnicima da je glavno pitanje da li je Skanina paranoična šizofrenija razlog za ubistvo ili "pogodan izgovor iza kog može da se sakrije?"

Dr Viktorija Salivan je lečila Albanku u ustanovi za mentalno zdravlje u Mančesteru nakon što je uhapšena, kada se tamo pojavila njena sestra Klestora.

- Rekla nam je da njena sestra danima nije uzimala lekove. Imala je problema sa mentalnim zdravljem nekoliko godina, povremeno nije uzimala lekove i bila je rizik za druge ljude - rekla je dr Salivan na suđenju.

 

Dok je bila u ustanovi, Skana je pričala sa samom sobom i naglo okretala glavu. Takođe je tvrdila da nekada vidi i anđele koji pričaju sa njom.

- Mislim da ili nije uzimala lekove ili su su oni prestali da deluju na nju - rekla je doktorka.

Skana, poreklom iz Albanije, u Veliku Britaniju je došla 2014. godine, a svakog meseca od 2017. godine je primala injekcije antipsihotičnih lekova. Skana je rekla doktorima da je zbog ovog leka njeno mentalno zdravlje pogoršano. Optužena za ubistvo devojčice živela je u stanu u Boltomnu, dok njena majka, dve sestre i brat žive u Mančesteru.

Skana, prema pisanju medija, nema posao ni prijatelje, a vreme provodi ispijajući kafe sa majkom. Suđenje za ubistvo je počelo u četvrtak i očekuje se da će trajati pet dana.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR