Glas Javnosti

UŽAS: Veroučitelj optužen za seksualno zlostavljanje učenica u Turskoj

Svet
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo u Adani podnelo je tužbu protiv nastavnika verske kulture i etike u tom gradu zbog sumnji da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je jedna imala 12, a ostale 11 godina. Traži ukupnu kaznu zatvora od 135 godina. Devojčice su u svedočenjima ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne delove tela dok su čitile molitve. Nastavnik je negirao krivicu.

Nastavnik verske kulture i etike u turskom gradu Adani osumnjičen je da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je najstarija imala 12 godina.

Protiv njega je podneta tužba kojom se traži kazna zatvora do 135 godina, piše Haberturk.


Nakon što su učenice petog razreda škole u ​​Adani, E. K. (12), E. B. (11), F. B. I. (11), F. N. K. (11), Z. E. (11) i B. K. (11) ispričale svojim porodicama da ih je veroučitelj Dž. Dž. seksualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, četiri od šest porodica je otišlo u tužilaštvo i podnelo krivičnu prijavu.

Dž. Dž je uhapšen 11. maja, a nakon što je istraga završena, protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo "seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina".

Devojčice ispričale da ih je nastavnik dodirivao dok su čitale molitve

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku devojčicu koju je napao osudi na 22 godine i šest meseci zatvora – tako da bi osumnjičeni mogao da bude osuđen do ukupno 135 godina zatvora.

Devojčice su u centru za maloletnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne delove tela dok su čitale molitvu, da ih je grlio, a jedna od devojčica navela je da je nastavnik svojim telom udarao o njeno, nekada brzo, a nekada polako, a da nije znala zašto.


Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se "loše ponašale" upozoravao "nežnim dodirivanjem po ramenu" i da učenice "nije posebno izdvajao i dirao".

Tvrdeći da njegovi "kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u seksualne svrhe", Dž. Dž. je izjavio da ne zna zašto su one svedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.


Glas javnosti/ R05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR