Glas Javnosti

UŽAS U MEKSIKU: Naoružani tinejdžer ubio tri, a ranio šest osoba

Svet
Autor: Glas javnosti

Osamnaestogodišnji napadač pucao je nasumično na prolaznike, kuće i automobile u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, ubivši tri osobe i ranivši šestoro pre nego što ga je policija ubila ispred crkve, saopštile su vlasti.

Pucnjava se odigrala u stambenoj oblasti Farmingtona u Novom Meksiku, velikom trgovinskom centru i regionalnom središtu industrije fosilnih goriva, oko 290 km severozapadno od Albukerkija.

Policija je reagovala „i naišla na haotičnu scenu u kojoj je muškarac aktivno pucao na pojedince u tom kraju“, rekao je Barik Kram, zamenik šefa operacija u policijskom odeljenju Farmingtona, na brifingu nekoliko sati kasnije.


Tri civila su ubijena, a šest osoba je ranjeno, uključujući dva policajca pogođena u razmeni vatre sa osumnjičenim pre nego što ga je policija smrtno ustrelila, izjavila je portparolka policije u Farmingtonu Shanis Gonzales.

Ona je Rojtersu telefonom rekla da je osumnjičeni lutao oko četvrt milje peške pucajući na prolaznike neselektivno, pre nego što je divljanje prestalo ispred crkve gde se suočio sa policijom.

Nijedan motiv nije bio očigledan, saopštila je policija.

„U ovom trenutku se čini da je to bilo nasumično“, rekao je šef policije Farmingtona Stiv Heb u video poruci objavljenoj na Fejsbuk stranici njegovog odeljenja, nazvavši incident „razornim“.


Naizgled ciljajući na „šta god mu je palo u glavu da puca“, osumnjičeni je otvorio vatru iz najmanje tri oružja, od kojih je jedno bilo puška u stilu AR-15, rekao je Heb. „U toku događaja pucano je na najmanje šest kuća i tri automobila.

Veruje se da je napadač, identifikovan samo kao 18-godišnjak, delovao sam, saopštila je policija. Nisu date nikakve informacije o bilo kom od poginulih, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR