Glas Javnosti

UŽAS U AMERICI: Četiri bebe pronađene u zamrzivaču u stanu majke, niko nije znao za trudnoće

Svet
Autor: Glas javnosti

"Ova istraga, koja je jedna od najkompleksnijih, najneobičnijih i najkonfuznijih sa kojima se ova kancelarija ikada susrela", rekao je tužilac.

Majka iz Masačusetsa koja je bila vlasnica stana u Bostonu u kojem su četiri bebe pronađene u zamrzivaču u novembru 2022. godine neće se suočiti sa krivičnim prijavama nakon istrage, saopštio je u utorak, 30. aprila, tužilac okruga Safolk Kevin Hejden.

U saopštenju za javnost, Hejden je rekao da ne veruje da bi slučaj protiv Aleksis Aldamira, koja sada ima 69 godina, mogao opet da dospe na sud.


"Ova istraga, koja je jedna od najkompleksnijih, najneobičnijih i najkonfuznijih sa kojima se ova kancelarija ikada susrela, sada je završena. Iako imamo neke odgovore, postoji mnogo elemenata ovog slučaja na koje verovatno nikada neće biti odgovoreno", rekao je Hejden.

"Nikada nećemo tačno znati gde i kada su rođene četiri bebe pronađene u stanu Aleksis", dodao je on.

"Nikada nećemo saznati da li su četiri bebe rođene žive, i nikada nećemo tačno saznati šta im se dogodilo. Nikada nećemo saznati kako je skrivala svoju trudnoću ili zašto je to odlučila", dodao je Kevin.

Policija je u Bostonu 17. novembra 2022. godine pronašla četiri mrtve bebe nakon što su primili hitan poziv od brata majke koji je otkrio tela u zamrzivaču.

Brat je objasnio da su on i njegova supruga otkrili bebe dok su čistili stan u kome je nekada živela njegova sestra.

Tog dana, dve muške bebe i dve ženske bebe, od kojih su sve bile braća i sestre, pronađene su "dugo smrznute", saopštile su vlasti.

Svi su otkriveni u kutijama za cipele umotane u limenu foliju i zakačene su im pupčane vrpce. Dve ženske bebe su imale za sebe zakačene placente.


Mrtvozornik je izvestio da ne postoji naučna metoda kojom bi se utvrdilo koliko dugo su bebe bile zamrznute, navodi se u saopštenju.

"Obdukcijom nisu pronađeni znakovi unutrašnje ili spoljašnje traume, niti dokazi o očiglednim povredama", navodi se u saopštenju.

"U stomaku beba nije bilo znakova hrane, mleka ili formule", dodaje se.

Pored toga, mrtvozornik je utvrdio da je uzrok smrti za sve bebe „"neutvrđen" i rekao da ne mogu definitivno da utvrde da li su bebe rođene žive.

Istražitelji su kasnije saznali da je majka imala i koristio stan nakon što se sa porodicom preselila iz Merilenda u Amherst 1971. godine, kada je imala skoro 17 godina, saopštile su vlasti.

Njeni saradnici su je opisali kao "debelu ženu koja je imala sklonost da nosi široku odeću bez obzira na godišnje doba", navodi se u saopštenju. „

Takoše, niko od njenih saradnika nije znao da je ona ikada bila tudna.

Dodatno DNK testiranje u junu 2023. identifikovalo je verovatnog oca četiri bebe kao čoveka koji je umro 2011. godine, navodi se u saopštenju. Istražitelji su rekli da su on i Aldamir imali i peto zajedničko dete koje su dali na usvajanje.

Vlasti su saopštile da su krajem 2022. godine istražitelji posetili zdravstvenu ustanovu u kojoj je majka boravila i ispitali je o četiri bebe pronađene u njenom stanu, ali da je žena delovala konfuzno i zbunjeno tokom ispitivanja.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR