Glas Javnosti

USPEŠNA AKCIJA RUSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI: FSB privela ukrajinskog agenta koji je izvršio atentat na bivšeg potpukovnika SBU (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Priveden je državljanin Rusije, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, postavio bombu kojom je raznet automobil bivšeg potpukovnika Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilija Prozorova u Moskvi, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

"FSB je privela ruskog državljanina, rođenog 1983. godine, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, eksplozivnom napravom razneo automobil ruskog državljanina, bivšeg radnika Službe bezbednosti Ukrajine, u Moskvi", navodi se u saopštenju.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni nakon početka Specijalne operacije otišao u Ukrajinu, gde je u oktobru 2023. godine regrutovan kao pripadnik SBU.

Naime, osumnjičeni je priznao zločin, ukazavši da je prvo dobio zadatak da nadgleda Prozorovljev automobil.


"Po uputstvu svog nalogodavca, postupajući po direktnim uputstvima šefa SBU Vasilija Maljuka, u martu je stigao u Rusiju, dobio komponente za kontrolisanu eksplozivnu napravu, koju je sastavio i nakon izviđanja područja stanovanja bivšeg službenika SBU, digao u vazduh automobil Vasilija Prozorova", navodi se u saopštenju.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak za "pokušaj ubistva, protivzakonito sticanje, prenos, prodaju, skladištenje, transport ili nošenje eksploziva ili eksplozivnih naprava".

"Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, biće stavljeni na poternicu i procesuirani u skladu sa ruskim zakonodavstvom", dodala je FSB.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR