Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte; pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza; domaće kobasice na žaru; čudne boce furminta i ribole i veliko bianco (Movia Veliko Bianco, prim. redakcije), dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, ‘sui generis’ srpskoj žurci na Aveniji C. - stoji u opisu srpske Kafane na ovoj listi.
Kafana je ujedno i jedno od mesta na koje se Vels uvek vraća, a sama lista sastavljena je na osnovu njegovih ličnih preferenci, ali koje je, kako je objasnio, pokušao da stavi u obrazac koji obuhvata raznolikost u Njujorku.
Iza njujorškog restorana Kafana smeštenog u Ist Vilidžu stoje Vladimir Ocokoljić i njegova supruga, glumica Maša Dakić. Oni su restoran otvorili davne 2008, a ovo nije prvi put da ih Vels hvali i o njima piše u superlativima.
- Veličine malih viršli, posluženi samo sa lukom, ćevapi nisu ni ljuti ni slani ni masni mi prodimljeni, i uopšte nemaju nijedan ukus po kome obično prepoznajemo kobasice. Oni su puni samosvojnog karaktera i ukusa - napisao je kritičar u Njujork tajmsu prošle godine pohvalivši prebranac za koji je rekao da je napravljen od običnih sastojaka koji su, kao je naveo, "uzdignuti do stanja prosvetljenja", prenosi portal Ekapija.
7 sati