Glas Javnosti

UŠLI U AUTOBUS I OD TADA IM SE GUBI SVAKI TRAG: Grupa turista iz Turske KIDNAPOVANA u Dominikani

Svet
Autor: Glas javnosti

Dodaje se da je ranije ovog meseca diplomata iz Dominikanske republike kidnapovan u istom naselju, kao i da je kasnije oslobođen.

Grupa od osam turskih državljana koja je ušla danas u autobus u Dominikanskoj Republici kidnapovana je nešto kasnije u Port-o-Prensu, izjavio je počasni konzul Turske na Haitiju Ig Žozue.

On je naveo da se incident dogodio juče kasno popodne, ali da nema nikakve detalje o potencijalnom zahtevu za otkupninu.



Navodi se da taj deo Porto o Prensa pod nazivom Krok de Bukets kontroliše banda "400 Mavozo", koja je prošle godine u oktobru u istoj oblasti kidnapovala 17 članova misionarske grupe sa sedištem u SAD i za njih tražila milion dolara otkupnine, a većinu otetih držala je u zatočeništvu do decembra.

Dodaje se da je ranije ovog meseca diplomata iz Dominikanske republike kidnapovan u istom naselju, kao i da je kasnije oslobođen, piše N1.



Prošle nedelje je nacionalna policija Haitija objavila da je jedan od vođa bande „400 Mavozo” Džermajne Džoli izručen u SAD i da se suočava s optužbama za otmicu, šverc i uvoz oružja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR