Glas Javnosti

USIJANA ATOMOSFERA U SKUPŠTINI UN: Revoltiran Erdoganovim govorom izraelski ambasador napustio sednicu, optužio Tursku za antisemitizam i dvostruke aršine (VIDEO)

Svet
Autor:

Gilad Erdan ambasador Izraela u UN optužio je Tursku za antisemitizam i napustio prostorije tokom obraćanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Generalnoj skupštini UN.

On je rekao da Erdogan nastavlja sa antisemitskim izjavama i širenjem laži, nakon što je turski predsednik kritikovao izraelsku politiku u vezi sa Jerusalimom i Palestincima.

- Važno je da svet prepozna dvostruke aršine po kojima Erdogan živi već mnogo godina - istakao je Erdan.

Erdan je pohvalio pristup predsednika SAD Donalda Trampa tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN i rekao da su Amerika i Izrael izgradili novi put mira na Bliskom istoku.

Mediji u Jerusalimu pišu da je Erdogan izjavio da su "okupacija i ugnjetavanje Palestinaca krvava rana čovečanstva" i da "prljava ruka Izraela" pojačava drskost na svetim mestima u Jerusalimu.

Turski lider podržao je Palestince koji su se, kako on kaže, pobunili protiv izraelske politike nasilja i prijetnji koja traje već više od pola veka.

Erdogan je tokom govora optužio Trampa da je "saučesnik Izraela", a njegov plan za mir na Bliskom istoku nazvao "dokumentom predaje".

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR