Glas Javnosti

UPUCAO SRBINA PA POBEGAO IZ SUDA: Policija u potrazi za Tunižaninom!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Ovo je drugi put da policija traga za Tunižaninom Aimenom Abidijem (25), za isti zločin. On je uhvaćen za zločin koji je počinio nad Srbinom (47), ali je uspeo da pobegne sa suđenja u Firenci, te je potraga za njim ponovo počela.

Filmsko bekstvo dogodilo se oko 13 sati, kada je 25-godišnji Abidi nakon saslušanja pobegao iz suda.

-Abidi je uspeo da pobegne dok je bio na parkingu iza Palate pravde, čekajući da se popne u vozilo koje je trebalo da ga, zajedno sa ostalim zatvorenicima, vrati u zatvor. Osumnjičeni je prilikom bekstva odgurnuo zatvorskog policajca, koji je potom pao na zemlju i zadobio modrice- navodi se u italijanskim medijima.

Metak u vrat

Podsetimo, Abidi se tereti da je 9. aprila u Lajpcigu u Nemačkoj pokušao da ubije Srbina. On je nakon pucnjave pobegao sa lica mesta i uspešno se krio nekoliko meseci, nakon čega je uhapšen u Firenci u Italiji. Inače, Srbin je u napadu ranjen u vrat i zadobio je teške povrede.

Inače, osumnjičeni Abidi se do jula ove godine krio u Nemačkoj, kada je nekako uspeo da izbegne kontrole i da se ukrca na voz za Austriju. On je potom nekako uspeo da dođe do Firence, a njega je u tom gradu locirao tim za praćenje putem mobilnih telefona i to dok je vozio bicikl. On je priveden na osnovu evropskog naloga za hapšenje.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR