Glas Javnosti

UNUKA PRINCEZE JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ PROGOVORILA O OZLOGLAŠENOM KULTU: 'Bila sam silovana i žigosana, nisam mogla da kažem NE!'

Svet
Autor: Glas javnosti

India Oksenberg, unuka princeze Jelisavete Karađorđević, prekinula je ćutanje o svom sedmogodišnjem članstvu u seksualnom NXIVM , tvrdeći da ju je silovao Kit Ranijer i žigosao njegovim inicijalima.

Govoreći u svom prvom intervjuu, Oksenberg je rekla da je 2011. godine namamljena za kult pod utiskom da to može pomoći u razvoju.

-Ono što sam mislio da učim je samopomoć i lični rast. Ono što sam učio bilo je suprotno- rekla je Oksenberg.

Umesto toga, rekla je, bila je otuđena od porodice, uključujući i majku, glumicu „dinastije“ Ketrin Okenberg, ćerku srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

-To su godine nege. Kad niste svesni, tako je lako zalutati, posebno ljudima koji su majstori u manipulaciji- dodala je.

Rekla je da je vođa kulta, osuđeni seksualni opredator Ranijer, koristio manipulativne taktike da bi je namamio.

-Ako je u nečemu inteligentan, to je to. On je predator- rekla je.

Indija je rekla da je na kraju postala deo tajne podgrupe kulta pod nazivom DOS, koju joj je predstavila glumica "Smallville" i koleginica Alison Mek kao grupa za seksualno oslobađanje.

Indija se prvo prisetila mučne noći u januaru 2016. godine. Do tada je bila duboko u žaru kulta Nxivm, kada joj je data zapovest da skine odeću i sa još nekoliko žena uđe u sobu koja je imala sto.

-Imala sam dve žene koje su me držale za ruke i stopala kako se ne bih zgrčila- rekla je India.

Tamo je držana, a zatim žigosana inicijalima Kita Ranijea, vođe sada zloglasnog Nxivm-a (Nekseuma), koji su njujorški tužioci opisali kao “kult“.

-Sećam se mirisa mesa. Sećam se da sam plakala, ali ne zbog bola. Već zbog toga što nisam imala izbora da kažem ne- rekla je ona.

-Za Kita je to bila zamka i trik da porobi žene zbog sopstvenih seksualnih želja. Veza je krenula u drugom smeru i postala seksualna kada mi je naređeno da izvršim zadatak zavođenja- rekla je.

Žene u grupi bile su primorane na seks sa Ranijerom i obeležene su njegovim inicijalima.

-Rečeno nam je da je to simbol elemenata i da će ovo biti iskustvo vezivanja- rekla je.

-Bili smo neispavane, izgladnele, pod prinudom. Ne odlučujete se samo da budete brendirani. Primorani ste da budete žigosani- priča Indija.

Rekla je da oseća da nema izbora u vezi sa seksom sa Ranijerom jer je kao "zalog" dala inkriminišuće informacije o prijateljima i porodici, koje će biti objavljene ako mu se ne podvrgne.

-Opisala bih taj seksualni odnos kao silovanje- rekla je.

Rekla je da je na kraju pobegla iz kulta 2018. godine nakon „faza otkrivanja“.

-Morate biti otvoreni za to. Ne možete nekoga naterati da vidi istinu. Moraju biti otvoreni za to- rekla je Indija, koja je od tada prikrivala Ranijerove inicijale i latiničnom frazom koja znači „Još uvek učim “.

Ranijer je prošle godine osuđen zbog optužbi za reket i trgovinu seksom i čeka presudu.

Pet članova Nkivma optuženo je zajedno sa Raniereom - uključujući Mekovu - i priznali su krivicu po raznim optužbama, uključujući reket i zavere.

Naslednica kompanije za proizvodnju alkoholnih pića Kler Bronfman osuđena je prošlog mjeseca na više od šest godina iza rešetaka zbog svoje uloge u kultu.

(Glas javnosti/Kurir/NYP)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR