Glas Javnosti

UMRO NAJOPASNIJI AMERIČKI TERORISTA! Ubijao je ljude protiveći se "modernim tehnologijama" - uzrok SMRTI nepoznat!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kačinjski je pronađen mrtav oko osam sati ujutru u federalnom zatvoru u američkoj saveznoj državi Severna Karolina, kao i da uzrok smrti još uvek nije poznat.

Teodor Ted Kačinjski, jedan od najčuvenijih terorista u SAD osuđen na doživotni zatvor zbog serije bombaških napada na naučnike, preminuo je u američkom federalnom zatvoru u 81. godini, saopštio je portparol Biroa za zatvore.

Poznatiji pod nadimkom "Unabomber", Kačinjski je, u periodu od 1978. do 1995. godine napadao akademike, biznismene, ali i nasumične civile, u cilju "kolapsa modernog društvenog poretka", a ubio je tri osobe i ranio 23.

Portparol je naveo da je Kačinjski pronađen mrtav oko osam sati ujutru u federalnom zatvoru u američkoj saveznoj državi Severna Karolina, kao i da uzrok smrti još uvek nije poznat.

Kačinjski je premešten u federalnu zatvorsku medicinsku ustanovu u Severnoj Karolini nakon što je dve decenije proveo u federalnom zatvoru Supermaks u američkoj državi Kolorado zbog serije bombaških napada koji su bili usmereni na naučnike.

Služio je doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpuštanja nakon hapšenja 1996. godine u kolibi u kojoj je živeo u američkoj državi Montana.

On se izjasnio krivim za postavljanje 16 eksplozija u kojima su tri osobe poginule, a 23 povređene u različitim delovima SAD između 1978. i 1995. godine.

Njegovi advokati su ranije pokušali da iznesu odbranu tvrdnjom da je neuračunljiv, a kada se Kačinjski pobunio i pokušao da samog sebe zastupa na sudu, advokati su rekli da je to još jedan dokaz ludila.

Nakon hapšenja, isplivali su neverovatni detalji iz njegove biografije - kao dečak je radio test inteligencije i koeficijent mu je bio 167, a sa samo 16 godina upisao se na Univerzitet Harvard.

Na postdiplomskim studijama na Univerzitetu u Mičigenu izučavao je oblast matematike, koja je bila toliko komplikovana da je član komisije za disertaciju procenio da bi samo 10 ili 12 ljudi u celoj zemlji moglo da je razume. Sa 25 godina postao je vanredni profesor na univerzitetu Berkli u Kaliforniji.

Dve godine kasnije napustio je Berkli, ali i civilizaciju. Od 1971. godine, pa sve do hapšenja, živeo je u kolibi koju je sam sagradio u ruralnoj Montani.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR