Glas Javnosti

UMRLA JE PRAVA MAJKA VLADIMIRA PUTINA - Vera: „Često vidim mog Vovu u snovima, ali ne želi da razgovara sa mnom“

Svet
Autor: Glas javnosti

Vera Putina se zaklela da je Putin rođen iz afere sa oženjenim muškarcem – verzija istorije koju je kako tvrde tabloidi, Putin izbegavao.

Žena koja je decenijama tvrdila da je prava majka ruskog predsednika Vladimira Putina umrla je u siromaštvu u 97. godini, otkriveno je danas.

Vera Putina se zaklela da je Putin rođen iz afere sa oženjenim muškarcem – verzija istorije koju je kako tvrde tabloidi, Putin izbegavao. Ali nastavila je da pokazuje slike svog sina kao dečaka koji je neobično ličio na ruskog predsednika.

Vera, iz siromašnog sela Metehi u Gruziji, tvrdila je da je ruski predsednik nesrećni dečak kojeg je poklonila kada je imao 10 godina. Njen intrigantan izveštaj takođe detaljno opisuje njegovo navodno traumatično detinjstvo.

Ekskluzivni intervju za britanski San dat pre njene smrti takođe otkriva njeno slomljeno srce da je čovek na koga je bila toliko ponosna bio previše hladan da prizna skrivenu istinu. Ona 60 godina nije imala kontakt sa čovekom za kojeg je tvrdila da ga voli najviše na svetu, prenosi San.

Njen izveštaj je u suprotnosti sa Putinovom zvaničnom pričom – u kojoj se navodi da su njegovi roditelji bili Vladimir Putin stariji i Marija Šelomova.

Izvori u Gruziji potvrdili su juče da je Vera umrla od „starosti” u prestonici Tbilisiju i da je u utorak sahranjena u svom rodnom Metekiju. Ona je tvrdila da je mali Vlad – kome je dala nadimak Vova – svoje rano detinjstvo proveo u selu od kada je imao dve i po godine. I ispričala je kako su rane godine njenog sina bile užasnute terorom, zlostavljanjem i zanemarivanjem od strane njegovog očuha Georgija nakon što se udala.

Sa 10 godina ispričala je kako je njen sin tužnih očiju vraćen kod bake i dede u Očior, u Rusiji, i da se nikada nije vratio. Zapisi otkriveni u arhivi najbližeg grada Metekija, Kaspija, pokazuju da je Vladimir Putin bio registrovan u školi Metekhi od 1959. do 1960. godine i da je rođen kao Gruzijac, a ne Rus.



Verin izveštaj je u suprotnosti sa zvaničnom verzijom 70-godišnjeg Putinovog detinjstva, u kojoj se kaže da je rođen 1952. u Lenjingradu i da je bio treći sin ruskog para. Njegov brat Albert, rođen 1930-ih, umro je u detinjstvu, a njegov drugi brat Viktor, rođen 1940, umro je od gladi 1942. tokom opsade Lenjingrada, prema Putinovom zvaničnom izveštaju.

Vera je za San rekla u jednom od poslednjih intervjua: „Moj san je da ne umrem, a da me Vova ne vidi i razgovara sa mnom bar jednom. Često ga vidim u snovima, ali on ne želi da razgovara sa mnom. I u životu i u snovima, uznemiren je zbog onoga što sam uradila, ne može da mi oprosti”.

Govoreći o tome kako je trauma iz detinjstva njenog sina nametnuta od strane očuha, Vera je rekla: „Vovu nije tukao, ali nije krio da mu se ne sviđa. Često je pretio da će izbaciti „kopile“ iz njegove kuće. Dan bi prošao, a da on detetu nije rekao ni reč. Vova je patio, mrzeo ga je, ali se i plašio čoveka i nije smeo da podigne glas. Vovu je često izbacivao iz kuće tokom zime, bosog, a onda je bilo na ljubaznim komšijama da ga sklone. Kada je moj muž, njegov očuh, umirao, imao je vizije da se Vova vratio. Njegove poslednje reči su bile: ‘Zamolite onog malog ruskog dečaka koji stoji u uglu da dođe i sedne i jede sa nama“.

Vera je ispričala kako je njen uplašeni sin postao hladan i introvertiran dok su muke iz detinjstva nastavile.

Rekla je: „Vova je bio tih dečak, promišljeno dete. Još uvek čuvam praćku koju je napravio da puca na komšijske kokoške. Ipak, nisu bili previše oduševljeni zbog toga i često su se žalili. Uprkos tome što je bio tih, bio je veoma takmičarski nastrojen i ćudljiv, nije mogao da podnese da bilo ko od vršnjaka bude bolji od njega u bilo čemu – bilo u pecanju ili rvanju. Uvek je morao da pobeđuje druge i nije se odmarao dok ne bi uradio upravo to. Ali uprkos tome, mrzeo je maltretiranje i nikada se nije ozbiljno svađao sa svojim drugovima iz razreda, uvek je pokušavao da bude dobar prijatelj“.

Vera je ispričala kako se teško vreme za njenog dečaka završilo nakon što je pobegla od njegovog pijanog očuha kod svojih roditelja u Rusiju.

Ona je za San rekla: „Moj muž je bio svadljiv čovek, voleo je da se svađa, mnogo je pio, a bio je i ženskaroš, iako me je voleo. Naš dom nije bio miran zbog ovoga. Vova je sve ovo video, video nepoštovanje prema meni, ali se previše plašio da bilo šta kaže i da se suprotstavi svom očuhu. Posle još jedne svađe sa mužem kod kuće, izašla sam iz kuće i vratila se roditeljima, zajedno sa Vovom i ćerkom koju sam imala sa Georgijem. Nakon što smo se pomirili, vratila sam se, ali bez Vove – moji roditelji nisu hteli da ga vrate – rekli su da će se dobro brinuti o njemu. To je poslednji put da sam videla svog dečaka. Ovo će biti moje najveće žaljenje do dana kada umrem, što sam dozvolila da mi se moj dečak uzme iz naručja.”

Vera je rekla da njen sin nikada nije vraćen jer je njen otac Rus bio besan što se udala za Gruzijca.

Rekla je: „Nikada mi to nisu oprostili – nisam otišla u Rusiju kada mi je otac umro, ali sam otišla kada je moja majka jeste – u nadi da će mi konačno reći gde je moj sin i šta mu se desilo. Bila je na samrtnoj postelji i očigledno je htela nešto da mi kaže, ali nije mogla. Zamolila sam svoje snahe, žene braće, da mi kažu da li znaju za Vovino mesto gde se nalazi, da to ne kriju od mene. ‘Ne znamo’, rekli su mi. Samo jedan je priznao: zakleo sam se tvom ocu da ti nikada neću reći, pa ne mogu da ti kažem“.

„Kasnije sam saznala da ga je otac odveo u vojnu gimnaziju (školu KGB-a), govoreći: ‘Odveo sam ga na mesto gde će od njega napraviti pravog čoveka’. Rekli su mi da je kasnije postao vojnik. Ponosan sam…ponosna što ga ljudi zovu ‘mali Staljin“, dodala je.

Vera je tvrdila da je Putinov otac bio ruski mehaničar, Platon Privalov, sa kojim je zatrudnela dok je on bio u braku sa drugom ženom.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR