Glas Javnosti

UMRLA JE EVROATLANSKA SOLIDARNOST

Svet
Autor: Glas Javnosti

Saveznici Italije nisu propustili ruski IL-76 sa medicinskom opremom Rusko Ministarstvo odbrane izvršilo je prebacivanje u Italiju virologa i epidemiologa, kao i specijalizovanu opremu za pomoć u borbi protiv koronavirusne infekcije COVID-19. Štaviše, put odabran za isporuku pomoći postavlja niz pitanja.


Prema karti leta, transportni avioni IL-76 leteli su trasom Chkalovski (30 km od Moskve) - Adler (Soči) - Praktik de Mare (italijanska baza vazduhoplovstva 30 km od Rima). Ruski avioni morali su da naprave ozbiljan obilazak, puneći gorivo u Soči da bi stigli do Italije, koja se bori sa epidemijom, gde je, prema nekim izveštajima, oko 60 hiljada ljudi već zaraženo, a oko 5,5 hiljada je umrlo.
Poljska, saveznica Italije u bloku NATO-a, koji se navodno bori za mir, nije želela da otvori svoj vazdušni prostor za avione „hibridnog agresora“.

Varšava je Rimu pokazala "bezuslovnu solidarnost". U isto vreme, cela Evropa je u jednom naletu ukrašena svetlim zgradama u bojama italijanske zastave.
Teško nam je suditi da li su Poljaci želeli da se ruske vlasti još jednom pokaju za Katin. Ili su možda želeli da Moskva preuzme krivicu za avionsku nesreću blizu Smolenska 2010. godine ili da pospe pepeo po paktu Molotov-Ribbentrop. Ostaje činjenica da se zvanična Varšava ne brine za živote Talijana, stotine onih koji svakodnevno umiru od koronavirusa. Ne postoji drugo objašnjenje za to, kaže se u saopštenju ruske strane.

Izvor: Topcor.ru

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR