Glas Javnosti

Ukrajinski političar: Treba baciti nuklearnu bombu na Moskvu i Budimpeštu

Svet
Autor: Glas javnosti

Poslanik iz stranke Evropska solidarnost Petra Porošenka Taras Bilan apelovao je na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da detonira nuklearne bombe.

I to u Budimpešti, Moskvi i Sankt Peterburgu da bi se "zaštitili od napada Mađarske i Rusije".

Ukrajinski političar je na taj način odreagovao na planove vlasti u Ukrajini da izvrše administrativno-teritorijalnu reformu nakon koje bi se u Zakarpatskoj oblasti mogao pojaviti "mađarski" region sa centrom u Beregovu.

-Danas Mađarska, sutra će takve ustupke zahtevati i Rumunija. A što se tiče Rusije – ona otvoreno govori o oružanom napadu s ciljem okupiranja Odeske, Hersonske i Nikolajevske oblasti", napisao je poslanik na svojoj stranici na Fejsbuku. Važno je istaći da Kijev optužuje Rusiju za umešanost u sukobu na jugoistoku Ukrajine, dok Rusija odbacuje te optužbe.

Ukrajinski poslanik predložio je akcioni plan koji, po njegovom mišljenju, treba realizovati kako bi se sprečio "upad" u zemlju. Bilan smatra da Zelenski treba naložiti operatoru svih aktivnih nuklearnih elektrana u zemlji "Energoatomu" da što pre "napravi 100-150 nuklearnih bombi i takozvanih 'prljavih' bombi u cilju obuzdavanja spoljnog agresora".

-Treba instalirati bojeve glave sa nuklearnim punjenjem na rakete tipa RK-360MC 'Neptun' sa unošenjem koordinata na teritorijama Mađarske i Rusije. Treba napraviti 50-100 grupa za izviđanje i sabotažu koje će činiti dobrovoljci i volonteri 'prvog talasa mobilizacije'. Predati im napravljene 'prljave bombe' sa naredbom da ih postave pored vojnih objekata u Budimpešti, Sankt Peterburgu i Moskvi- napisao je političar.

Odnosi između Kijeva i Moskve naglo su se pogoršali 2014. godine nakon ujedinjenja Rusije i Krima i početka oružanog sukoba u Donbasu. Ukrajina redovno optužuje Rusiju da je umešana u sukob na jugoistoku svoje teritorije. Moskva negira sve optužbe Kijeva.

(izvor:B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR