Glas Javnosti

UKRAJINSKI MINISTAR POLICIJE PRE TRAGEDIJE KRENUO NA LINIJU FRONTA: Snimak helikoptera par minuta pre pada (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski ministar Denis Monastirski i njegovi saradnici koji su poginuli u padu helikoptera u regionu Kijeva, bili su na putu ka liniji fronta.

Ovo je naveo zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko, ističući da je ceo vrh ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova bio na putu ka „vrućoj tački“ na frontu kada se njegov helikopter srušio, prenosi BBC.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski poginuo je u padu helikoptera kod Kijeva, saopštila je lokalna policija.


Letelica se srušila na lokalni vrtić, pri čemu je poginulo 18 ljudi, pokazuju trenutne informacije. Među njima je i troje dece, dok se 22 osobe trenutno nalaze na bolničkom lečenju.

U helikopteru koji se srušio bilo je devet osoba, među kojima su Monastirski, njegov zamenik Jevgen Jenjih i državni sekretar Jurij Lubkovič. Ceo vrh ukrajinskog ministarstva policije poginuo je u blizini Kijeva.

Posle  pada izbio je požar u blizini vrtića, a deca i osoblje su izbačeni iz zgrade. Ostaci helikoptera bili su vidljivi ispred zapaljene zgrade.


U trenutku pada bilo je mračno i magla, a prvi izveštaji sugerišu da je helikopter udario u vrtić pre nego što se srušio u blizini stambene zgrade.



Na društvenim mrežama pojavili su se snimci letelice, za koje se spekuliše da su nastali samo nekoliko minuta pre pada.

Na snimku, čiju autentičnost nije moguće nezavisno potvrditi, čuje se i vidi helikopter dok leti iznad šume u području Brovarija, a sumnja se da je upravo reč o palom helikopteru.


Ko je bio Monastirski

Tragično stradali ministar jedan je od ljudi koji uživa veliko poverenje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Bio je jedan od predvodnika predsedničke kampanje Zelenskog na prethodnim izborima, a nakon toga je pre godinu i po dana imenovan na funkciju koju je obavljao do danas.

Imao je 41 godinu, i važi za jednog od najobrazovanijih ministara ukrajinske vlade. Pre nego što je ušao u politiku, bavio se advokaturom.



Kada je reč o njegovoj politici po pitanju rata koji je zahvatio njegovu zemlju, Monastirski je uvek govorio da je siguran u ukrajinsku pobedu.

Na samom početku rata, 18. marta prošle godine u jednom od intervjua izjavio je da invazija na Ukrajinu izvršena, ali da će njegovoj zemlji biti potrebno mnogo vremena da se oporavi od razornih posledica.

Glas javnosti/Nova/BBC

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR