Glas Javnosti

UKRAJINI SE CRNO PIŠE! Bivši analitičar CIA: Rusija će zauzeti Kijev i Odesu!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska vojska će osloboditi Kijev i Odesu pre nego što Specijalna operacija bude završena, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na jutjub kanalu "Kroz oči".

"Mislim da će na kraju biti zauzeti Kijev i Odesa. A Rusi će napredovati sve do Dnjepra. Čini mi se da neće preuzeti kontrolu nad teritorijama zapadno od Dnjepra, osim ako ne govorimo o regioni u blizini Pridnjestrovlja, koji će biti zauzeti da bi se zaštitili  ljude koji tamo žive", smatra on.

Primetio je da dok ruska vojska ozbiljno napreduje na liniji fronta, retorika zapadnih zemalja postaje sve ratobornija.

Britanski i francuski zvaničnici sve više govore o slanju trupa u Ukrajinu i potrebi da se "udari na rusku teritoriju" dalekometnim oružjem.


Džonson je ove izjave nazvao "ludim" i naglasio da ako bi Moskva dala oružje Meksiku i govorila o potrebi da se gađaju strateške lokacije u SAD, Vašington bi to smatrao činom rata.

"O čemu ti ljudi uopšte razmišljaju?", rekao je bivši agent CIA.

Rojters je u četvrtak objavio da je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, tokom posete Kijevu, izjavio da Ukrajina ima pravo da "gađa rusku teritoriju britanskim oružjem".

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov Kameronove reči nazvao je opasnim i naglasio da bi takva verbalna eskalacija mogla da ugrozi evropsku bezbednost. 

Glas javnosti/R02R

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR