Glas Javnosti

UKRAJINCI VRŠE POTPUNU MILITARIZACIJU: Svi moraju pod krevetom imati automat

Svet
Autor: Glas javnosti

Svaki Ukrajinac treba da ima vatreno oružje, a kultura vojne profesije treba da postane trend, izjavio je u intervjuu za ukrajinski list "Liga" ministar odbrane Aleksej Reznikov.

„Siguran sam da kultura vojne profesije treba da postane trend. Zvanično registrovano vatreno oružje mora biti u posedu stanovništva… Kada neprijatelj zna da svaki odrasli Ukrajinac može da izvadi mitraljez ispod kreveta i pruži otpor, razmisliće 10 puta (pre nego što napadne)“, rekao je ministar, govoreći o potrebi uvođenja vojne obuke u zemlji.

Prema rečima Reznikova, svaka mlada osoba od 18 godina treba da prođe posebne kurseve taktičke medicine, gađanja i inženjerske obuke.

„Dalje uči šta hoćeš, ali jednom godišnje idi na specijalizovane kurseve. Ako želiš da budeš mitraljezac, razvijaj se kao mitraljezac, ako želite da budete operater dronova, samo napred”, rekao je on, napominjući da svi moraju da idu u streljanu.

„Trebalo bi da postoje strelišta da svi znaju vešto da koriste vatreno oružje“, smatra ministar.
Reznikov se takođe založio za obnavljanje rada vojnih katedri na univerzitetima.

„Ovo je moje mišljenje, o čemu je razgovarano i dogovoreno sa premijerom (Ukrajine Denisom Šmigaljom). To sadrži naš plan i to je jedan od elemenata izmene zakonodavstva koje smo spremni da izvršimo. To se jasno poklapa sa stavom predsednika (Ukrajine Vladimira Zelenskog), o tome smo razgovarali sa njim“, zaključio je ministar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR