Glas Javnosti

UKRAJINCI RAKETIRALI MARIJUPOLJ: U gradu odjeknulo 15 eksplozija! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Nekoliko gradova na istoku Ukrajine u DNR među kojima je i grad Marijupolj našlo se na udaru raketne artiljerije ukrajinske vojske dugogo dometa lasniranom iz višecevnih lasnera raketa HIMARS.

To inače ne bi bila vest dana da se ne radi o gradovima, koji su duboko iza linije fronta, odnosno 80 do 100 km udaljenosti, zbog čega je u toj zoni delovala ruska PVO.

U pitanju je bilo masovno raketiranje, a lokalne bezbednosne službe zabeležile su više od 30 eksplozija, a radila je i PVO.

Samo u Marijupolju prema izveštajima lokalnih medija zabeleženo je čak 15 detonacija.

Na meti napada našli su se i stambeni objekti u Debljacevu.

Pretpostavka govori da je Ukrajina dobila rakete većeg dometa za sistem HIMARS i za napad u pozadinu jer su ovi gradovi popirlično udaljeni od linije fronta, posebno Marijupolj.

Ubrzo posle ovogo napada ruska vojska pokrenula je seriju granatiranja i raketiranja nekoliko oblasti pod ukrajinskom kontrolom: Sumska, Poltavska, Dnjepropetrovska i deo Zaporoške oblasti za koje je proglašena vazdušna opasnost. Detonacije su se čule i u Harkovu.

Mnogi podržavaoci Ukrajine tvrdili su da je Ukrajina dobila JADAM-ER-GPS koji se lansiraju iz raketnog sistema HIMARS, avio bomba sa sistemom vođenja dometa 150 km, međutim za ovo potvrde još uvek nema.

Ono što je interesantno jeste da je napad usledio posle govora ruskog predsednika Vladimira Putina u kome je spomenuo da će isporuka raketa većeg dometa Ukrajini izazvati oštru rekaciju Moskve.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR