Glas Javnosti

UKRAJINCI PEVAJU TOMPSONOVU USTAŠKU PESMU: Napravili svoju verziju za RUSE (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zloglasnu pesmu “Bojna Čavoglave” osvedočenog srbomrsca i ustaše Marka Perkovića Tompsona prepevala je ukrajinska vojska i prilagodila svojim prilikama.

Kako navodi zagrebački Jutarnji list, Ukrajinci su pesmu u kojoj se pominje zloglasni ustaški pozdrav “Za dom spremni”, preveli na svoj jezik i nazvali je “Ukrajinski vojnici”. 

U Tompsonovoj pesmi se pominje i zloglasni stih: “Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji”, a u ukrajinskoj verziji taj deo glasi: “Čujte ubice Kremlja, lopovi i krvnici, stići će vas naša osveta čak i u Moskvi“. 



Iza svega stoji ukrajinski vojnik Danijel, pripadnik 206. bataljona, koji je pesmu prilagodio trenutnoj situaciji, odnosno ratu Ukrajine i Rusije.

Pesma je premijerno puštena na radiju ROKS, a pre nego što je puštena u etar voditelj je istakao da je reč o Tompsonovoj numeri koja je nastala tokom rata 1991. godine.

Da skandal bude veći, ovo nije prvi put da su ukrajinci prepevali “Čavoglave”.

Naime, za tom su pesmom posegnuli i 2014. nakon aneksije Krima, kad se pojavila akustična verzija pod nazivom “Mi najjači”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR