Glas Javnosti

UKRAJINCI IZVRŠILI ŽESTOK NAPAD NA MELITOPOLJ: Eksplozije odjekuju i u Donjecku i na Krimu! IMA MRTVIH (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Više eksplozija zabeleženo je u gradu Melitopolju pod ruskom okupacijom na jugu Ukrajine, u Donjecku, kao i na anektiranom Krimu, uključujući i ruske vojne kasarne.

Administratori Melitopolja koje je postavila Moskva rekli su da su četiri projektila pogodila grad, prilikom čega je poginulo dvoje i ranjeno 10 ljudi, dok je gradonačelnik Melitopolja izvestio o nekoliko eksplozija, uključujući u crkvi koju su okupirale ruske snage.

Kako prenosi Guardian, Ukrajina je izvršila napad i na kasarnu u Melitopolju, a neki ukrajinski izvori tvrde da je bilo ruskih žrtava.

Prema rečima svedoka, čulo se deset eksplozija, iako su neke od njih možda bile iz ruskih protivvazdušnih sistema. Ukrajinski zvaničnici tvrde da je veliki broj Rusa poginuo, kao i da ima dosta povređenih, dok je Rusija priznala nekoliko žrtava.

Video snimak objavljen na društvenim mrežama pokazuje nešto za šta se tvrdilo da je ruska kasarna u južnom gradu zahvaćena žestokim požarom.

Pojedini izvori tvrde da je ovu lokaciju koristila grupa Vagnerovih plaćenika.. Takođe, na pojedinim snimcima mogu se videti i tela.

Takođe, navodi se da je 20 projektila pogodilo Donjeck rano ujutru u nedelju.

Proruski guverner regiona Zaporožje Jevgenij Balicki, u međuvremenu je izjavio da se broj žrtava i povređenih u raketnom napadu na Melitopolj popeo na 12.

Pojavili su se izveštaji i o eksplozijama na Krimu, ali nijedna strana to još uvek nije potvrdila.

Glas javnosti/CNN/Guardian

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR