Glas Javnosti

Ukrajinac napao Ukrajinke, jer je mislio da su Ruskinje

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivšem ukrajinskom vojniku koji je 11. septembra napao dve Ukrajinke u francuskom gradu Rokbrun-Kap-Martenu preti zatvorska kazna, saopštio je glavni tužilac Nice Ksavje Bonoma.

„Dvanaestog septembra 2022. godine dve žene ukrajinskog porekla su podnele žalbu komesarijatu policije Mentona zbog nasilja koje su pretrpele prethodnog dana u gradu Rokbrun-Kap-Martenu. Tokom saslušanja u policiji optuženi, takođe poreklom Ukrajinac, priznao je da je bio nasilan, pokušavajući da ublaži njegove razmere”, navedeno je u dokumentu, prenosi Sputnjik.

U intervjuu za lokalni list „Nice-Matin” obe žene su navele da su bile uverene da je napadač Rus i da je bio nasilan prema njima zbog toga što su slušale pesmu na ukrajinskom jeziku, u kojoj su se čule antiruske parole.

Prema navodima lokalnog lista, osumnjičeni muškarac je, zapravo, bivši ukrajinski vojnik koji je policiji objasnio da je mislio da su dve žene – Ruskinje.

Ukrajinac bi mogao dobiti trogodišnju zatvorsku kaznu i novčanu kaznu od 45.000 evra, naveo je tužilac.

Pre nego što je francuska policija saopštila da je uhapsila Ukrajinca, a ne Rusa, portparol ministra inostranih poslova Ukrajine Oleg Nikolajenko je izjavio da je neophodno pronaći odgovornog za tako „odvratan događaj”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR