Glas Javnosti

UKRAJINA U MRAKU: Posle ruskog udara bez struje preko 300 naselja

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od 300 naselja u pet ukrajinskih regiona i dalje je bez struje, saopštila je državna služba za vanredne situacije, prenosi TAS S.

„Čak 301 naselje u Kijevskoj, Sumskoj, Ternopoljskoj i Hmeljničkoj oblasti i dalje je isključeno iz snabdevanja električnom energijom“, navodi se u saopštenju ove službe na Telegramu.

Ukrajinski zvaničnici za vanredne situacije precizirali su da je ugašeno 30 požara koji su izbili nakon eksplozija u ponedeljak.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je na hitnoj sednici ruskog Saveta bezbednosti u ponedeljak da je nanet masivan udar „preciznim oružjem dugog dometa“ na ukrajinske energetske, vojne komandne i komunikacione objekte.

Rekao je da je ukrajinska vlada dugo koristila "terorističke taktike, kao što su pokušaj dizanja u vazduh dela gasovoda Turski tok, udari koji se nanose na HE Zaporožje i tri teroristička napada na HE Kursk".

 

Ruski predsednik je upozorio Kijev da će ove akcije naići na oštar odgovor, navodi TAS S.

Ukrajinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da će danas obustaviti izvoz električne energije da bi stabilizovala sopstveni energetski sistem, nakon što su ruski projektili pogodili njenu energetsku infrastrukturu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR