Glas Javnosti

UKRAJINA PRIPREMA ATENTAT NA OSNIVAČA GRUPE VAGNER! Peskov: Umešanost kijevskog režima u likvidacije naših građane je očigledna

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Postoji opasnost da Kijev priprema atentat na osnivača grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da li su realni planovi Ukrajine i CIA da likvidiraju Prigožina, prenose "RIA Novosti".

Peskov je naglasio da ovo pitanje treba da bude upućeno specijalnim službama, ali je dodao da postoji opasnost da kijevski režim planira atentat na pojedine građane Ruske Federacije.

"Ukrajina je umešana u veliki broj atentata i monstruoznih ubistva ruskih državljana koja ne bismo smeli da zaboravimo, poput ubistva novinarke Darije Dugine. Umešanost kijevskog režima u pokušaje atentata na naše građane je očigledna", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je Kremlj svestan pretnji i da li je takva pretnja stvarna.

Dugina je poginula 20. avgusta prošle godine u eksploziji automobila na Možajskom autoputu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti. Federalna služba bezbednosti Rusije navela je da iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe i da je počinilac državljanka Ukrajine Natalija Vovk.

Isporuka tenkova Ukrajini ne sluti dobro u odnosima Rusije i Nemačke



Nema suštinskog dijaloga između Ruske Federacije i Nemačke, a eventualna isporuka tenkova Kijevu ne sluti dobro za buduće odnose dve zemlje, rekao je Peskov.

"Odnosi su već na prilično niskoj tački. Nema nikakvog suštinskog dijaloga sa Nemačkom niti sa drugim zemljama EU i Severnoatlantske alijanse. Ponavljamo da isporuke ne slute na dobro za budućnost naših odnosa", rekao je Peskov.

Nemačka se do sada uzdržavala od isporuke "leoparda 2" Ukrajini. Poslednjih dana primetno je povećan pritisak na nemačku kancelarku po ovom pitanja, a nekoliko šefova država EU javno je pozvalo Olafa Šolca da donese odluku o snabdevanju.

Novi šef nemačkog Ministarstva odbrane Boris Pistorijus je posle sastanka kontakt grupe za podršku Ukrajini objasnio da Nemačka još nije spremna da Kijevu isporuči "lepoparde", ali je organizovao inspekciju ovih tenkova kako bi se u budućem periodu omogućilo njihovo slanje u Ukrajinu.

Prigožin: Pomoći ću oko atentata

Oglasio se Jevgenij Prigožin, rekavši da je upoznat sa time da su Zelenski i Berns razgovarali o atentatu na njega.

„Da, obavešten sam, pres-služba mi je saopštila. To je veoma dobra ideja. Slažem se da je vreme da se Prigožin likvidira.

Ukoliko mi se neko obrati, svakako ću pomoći“, poručio je ironično osnivač „Vagner“, prenela je njegova pres-služba na Telegramu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR