Glas Javnosti

UHAPŠENI ŠPIJUNI U MOSKVI: Ruski obaveštajci priveli sedam osoba optuženih za veze sa proukrajinskim borcima

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska Federalna bezbednosna služba (FSB) objavila je danas da je u Moskvi uhapsila sedam osoba optuženih za veze sa grupom proukrajinskih boraca, koji poslednjih dana sprovode oružane upade u Rusiji.

Osumnjičeni su, kako se navodi, bili u kontatku sa korpusom ruskih volontera, koje Moskva naziva terorističkom organizacijom, radi sprovođenja „nasilinih dela protiv predstavnika bezbednosnih snaga, vojnika i stranaka“, saopštio je FSB.

Ruske službe objavile su da su sprečile formiranje „kriminalne grupe“ u glavnom gradu Rusije.

Takođe je rečeno da su zaplenile, u kućama osumnjičenih, mačetu, noževe i „sredstva komunikacije“ koja su omogućavala razgovore sa vođama korpusa ruskih volotera.

Od prošle nedelje grupe proukrajinskih ruskih volontera preuzele su odgovornost za oružane upade u pograničnim ruskim oblastima Belgorod i Kursk, a ruska vojska je saopštila da je odbila te napade.


(Foto: Jutjub)

Njihove operacije pojačale su pritisak na ruska mesta blizu Ukrajine koja su takođe na meti ukrajinskih artiljerijskih napada kao odmazda za ruske udare na ukrajinsku teritoriju.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u utorak naredio FSB-u da „kazni“ te proukrajinske ruske borce, nazivajući ih „đubretom“ i „izdajnicima“.

Cilj njihovih napada je, između ostalog, bio da se poremete ruski predsednički izbori koji su se održavali tri dana protekle nedelje, od petka do nedelje, i završeni novom pobedom Putina koji nije imao prave opozicione protivnike.

Na konferenciji za novinare u Kijevu juče su Korpus ruskih volontera i još dve grupe uključene u napade na rusku teritoriju „obećali su da će se njihova borba nastaviti i proširiti i na druge gradove“.


Glas javnosti/Ag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR