Glas Javnosti

UDAR UKRAJINSKIH DRONOVA: Napadnuta rafinerija kod Krasnodara (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski napad dronom izazvao je požar u skladištu nafte u ruskoj kavkaskoj Republici Adigeji, rekao je predsednik republike Murat Kumpilov.

"Noćas je izbio požar u skladištu nafte u naselju Enem nakon napada dronom. U 6.00 časova po moskovskom vremenu ugašen je požar na površini od 400 kvadratnih metara", napisao je Kumpilov na svom "Telegram" kanalu.

Prema rečima Kumpilova, niko nije povređen.


"Neksta" piše da su ukrajinski dronovi tokom noći napali naftnu rafineriju "Afipski", lociranu 20 km od Krasnodara. U susednoj Adigeji, kako se navodi u postu, požar u skladištu nafte "Lukoil Jugnefteprodukta" u selu Enem počeo je nakon što je otpad sa jednog od oborenih dronova upao u tank. Uzbuna zbog napada dronovima tokom noći takođe je proglašena u regionima Lipeck, Belgorodu, Kursku i Voronjež, navodi "Neksta" u postu:

"Tokom noći oboreno 15 ukrajinskih dronova"

Iz Ruskog Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da je tokom noći oboreno 15 ukrajinskih dronova oboreno iznad više ruskih oblasti.


U saopštenju se ističe da su dežurni sistemi ruske protivvazdušne odbrane presreli i uništili šest dronova iznad Republike Adigeje.

"Takođe, uništene su tri bespilotne letelice iznad Brjanske oblasti, tri iznad teritorije Krasnodara, po jedna iznad Rostovske i Belgorodske oblasti, kao i jedna iznad Orlovske oblasti", navodi se u saopštenju.


Glas javnosti/B06S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR