Glas Javnosti

UBIO IH VATROMET: Dečak i devojčica poginuli tokom vatrometa na proslavi dana Bastije, raketa eksplodirala

Svet
Autor: Glas javnosti

Sedmogodišnji dečak i njegova starija sestra poginuli su tokom vatrometa povodom obeležavanja francuskog nacionalnog Dana Bastilje u gradu Šoleu na zapadu zemlje.

"Raketa je eksplodirala usred grupe ljudi“, rekao je gradonačelnik Žil Burdule i naveo da su se žrtve nalazile sa ostalim članovima porodice 50 metara od mesta gde se puštao vatromet.

Od siline eksplozije zapalila se i trava u okolini.

Dečak je odmah preminuo ubijen, a njegova 24-godišnja sestra preminula je kasnije od srčanog udara, preneli su francuski mediji. Još sedam osoba je povređeno.

Lokalni tužioci pokrenuli su istragu za ubistvo iz nehata, prenosi Kurir.

Šole je organizovao svoj prvi vatromet na Dan Bastilje posle tri godine zbog pandemije kovida.


- Počelo je kao zaista lep vatromet. Onda je iznenada raketa krenula prema nama... i eksplodirala u gomili, nanevši veliku štetu", rekao je jedan očevidac za lokalnu BFMTV. "Svi su skočili i vrisnuli i počeli da gase plamen nogama ili onim što smo imali u rukama“.
Prvi pokazatelj šta je pošlo naopako došao je od javnog tužioca Erika Bujara, koji je za Le Parizijen rekao da se, prema prvim izveštajima, jedan od blokova vatrometa pokvario. To je dovelo do toga da je jedan od sanduka eksplodirao, odmah pokrenuvši neke od raketa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR