Glas Javnosti

U TOPLOJ KALIFORNIJI TEMPERATURE I DO -48 C! Snežna oluja blokirala puteve, hiljade domaćinstava bez struje (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na severu američke savezne države Kalifornije u protekla 24 sata palo je čak 76 centimetara snega, zbog čega je velik broj građana ostao bez struje.

Oko 110 kilometara autoputa je zatvoreno na granici sa Nevadom, a izdana su upozorenja za lavine u šest američkih država - Nevadi, Juti, Ajdahu, Montani, Koloradu i Kaliforniji, prenosi BBC. 

Prognostičari upozoravaju da bi situacija mogla da potraje nekoliko dana. Nadležni u Rinu, Nevadi, saopštili su da je troje ljudi povređeno u lančanom sudaru 20 automobila. Pojedini putevi u Kaliforniji su zatvoreni za saobraćaj.

"Očekujte duge kolone na svim putevima. Ako možete, ostanite kod kuće. Stiže nam još snega", najavila je vozačima Nacionalna meterološka služba u Nevadi.

U Montani su  izvestili kako opasno hladan vazduh može uzrokovati ozebline na goloj koži nakon samo pet minuta izloženosti, a mestimično može zaduvati toliko hladan vazduh da osećaj temperature može dosezati i do -48 Celzijevih stupeni.

Na severu Kalifornije aktivrala su se i klizišta, a na jugu zemlje pala je jaka kiša koja je uzrokovala poplave i nestanak struje. Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu zatvorio je jedan od terminala zbog nestanka struje uzrokovanog olujom, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja letova.

Oluje duž zapadne obale, od San Dijega do Sijetla, mogle bi da gurnu severozapad Pacifika u dugotrajno zahlađenje.

Kišni i snežni rekordi oboreni su u Nevadi, a državni zvaničnici u Oregonu proglasili su vanredno stanje uoči niskih temperatura, snega i leda.





SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR