Glas Javnosti

У СВЕТУ ВИШЕ УЛТРАБОГАТИХ НЕГО СТАНОВНИКА НА МАЛТИ Елити ултраимућних придружило се 1.000 људи, ево колико зарађују

Svet
Autor: blic.rs/foto: Pixabay

У прошлој години више од 31.000 људи придружило се редовима ултрабогатих захваљујући расту глобалног тржишта акциза и рапидном повећању цена некретнина.

Број богаташа који зарађују више од 30 милиона годишње порастао је у 2019. за шест одсто те данас имамо 513.244 такве особе у свету, наводи се у извештају агенције Книгхт Франк, пише Гуардиан. То значи да широм света има више ултраимућних људи него становника на Исланду, Малти или Белизеу, преноси "Клиџ.ба".
Очекује се да ће популација ултрабогатих до 2024. године порасти за додатних 27 одсто, односно на 650.000, јер се огромна богатства стичу у Индији, Египту, Вијетнаму, Кини и Индонезији.

У прошлој години повећао се и број оних мало "скромнијих" богаташа. Тако сада постоји 50 милиона људи који годишње зарађују више од милион долара, док је годину раније тај број износио 46,9 милиона. То је нешто више од популације Шпаније.

Книгхт Франк у свом годишњем извештају о богатству наводи да је 2019. година била бурна година за многе инвеститоре и пензионе фондове, али већина ултрабогатих "подебљали" су своје рачуне.
"Економски гледано, 2019. била је бурна година с обзиром да је Међународни монетарни фонд (ММФ) смањио своју прогнозу раста глобалног БДП-а са 3,5 одсто у јануару 2019. на само 2,9 одсто у јануару 2020. године. Упркос томе, светска популација ултрабогатих порасла је за 6,4 одсто. То потврђују резултати нашег истраживања према којем је 63 одсто менаџера богаташа изјавило да се богатство њихових клијената повећало у 2019. години. Њих само 11 одсто пријавило је смањење богатства", наводи Книгхт Франк.

Готово половина ултрабогатих су из САД-а где је 240.000 људи са годишњом зарадом већом од 30 милиона долара, док су Азија и Африка земље са најбрже растућим бројем ултраимућних.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR