Glas Javnosti

U RUSIJI OVAKO UČE DECU DA PUCAJU! Glavne mete Bajden, Stoltenberga i Zelenski (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Grupa ruske dece usavršavala je svoje veštine gađanja koristeći fotografije predsednika Džoa Bajdena, Volodimira Zelenskog i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga kao mete za vežbe gađanja.

Ruske novine koje kontroliše ruska vlada Argumenti I Fakti (Argumenti i činjenice) izvestile su o tome kako su slike svetskih lidera postavljene na malom zatvorenom strelištu u tehničkoj školi u sibirskom gradu Tomsku, oko 2800 milja istočno od Moskve.


Ukrajinski savetnik za unutrašnje poslove Anton Geraščenko objavio je kratak video na kojem se čuje pucanje iz pušaka, iako još uvek nije jasno šta su deca koristila kao municiju.

Geraščenko je napisao kako se u Rusiji „deca ’uče patriotizmu‘ dok pucaju na Bajdena, Zelenskog i Stoltenberga“.



Vežba gađanja bila je među događajima drugog godišnjeg festivala „Mirni ratnik Ruske Federacije“ koji se održava u Komunalno-građevinskom koledžu u Tomsku.


Organizovala ga je grupa Boevii Listok Za Nashikh, što znači „Bojni pamflet: naši momci“, sa Z napisanim na način da označava vojni simbol ruskih snaga koje se bore u Ukrajini. Njegova stranica na društvenim mrežama VK opisala je događaj u postu pod naslovom „Rusija je velika sila“.

„Ono što je posebno važno jeste da se mlađoj generaciji usađuju koncepti patriotizma, ljubavi prema otadžbini (i) očuvanja naše istorije i ruske tradicije“, navodi se u objavi.


U postu se navodi da su među prisutnima na događaju bili prisutni i pripadnici Vagnerove plaćeničke grupe, Tomskog pomorskog bratstva, Grupe sovjetskih snaga u Nemačkoj, Saveta veterana regiona i Narodnog fronta Tomske oblasti.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR