Glas Javnosti

U Nemačkoj zaraženo hiljade medicinara

Svet
Autor: Glas Javnosti

Širom Nemačke zaraženo je na hiljade lekara, medicinskih sestara i ostalih bolničkog osoblja, otkrio je juče istraživački tim "Zidojče cajtung" i NDR i VDR.

Ovom timu novinara su iz Instituta za javno zdravlje "Robert Koh" potvrdili da je zvanično "2.300 medicinskog osoblja u bolnicama inficirano" novim koronavirusom, ali da je broj nedetektovanih slučajeva zasigurno mnogo veći.
"Mora se pretpostaviti da nisu svi slučajevi zabeleženi", istaknutno je u odgovoru tog instituta, koji predvodi borbu Nemačke protiv epidemije novog korornavirusa.

Osim toga, oni ističu da je ovde u pitanju samo bolničko osoblje, ali ne i medicinsko osoblje koji radi u lekarskim ordinacijama, laboratorijama, kao i domovima za stare i nemoćne osobe.

Uprkos tome što su poslali bezmalo 400 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja i to na adrese saveznog, pokrajinskih i lokalnih ministarstava zdravlja, novinarski tim nije uspeo da utvrdi tačan broj obolelih medicinskih radnika, jer naprosto pojedine lokalne službe nisu ni vodile ovakvu evidenciju.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR