Glas Javnosti

У МОЈИМ ПЛУЋИМА ЈЕ ВОДА: Лекар који има корона вирус сваког дана објављује симптоме - ево како напада тело!

Svet
Autor: srbijadanas.com

Лекар који је заражен корона вирусом свакодневно на свом Твитер налогу бележи симптоме болести.
Доктор Јел Танг Чен заразио се корона вирусом док је збрињавао и лечио пацијенте у болници "Ла Паз" у Мадриду, у којој је запослен као лекар Хитне помоћи.

Тридесетпетогодишњи мушкарац је потом решио да документује фазе болести, те да путем Твитера редовно обавештава своје пратиоце о развоју инфекције. Док је проводио дане у потпуној изолацији у својој кући, лекар је на свом налогу на овој друштвеној мрежи објављивао постове у којима је показао свој ултразвук плућа и открио како се бол шири по телу.

Захваљујући својој спремности да са огромним бројем људи дели најинтимније детаље о корона вирусу, који напада његов организам, добио је огроман број коментара подршке, као и жеље за брзо оздрављење.

КРАЈ ПАНДЕМИЈЕ У ЈУНУ?! Србија затворила поједине прелазе са ЦГ, Италија блокирана, умрло преко 4.638 људи
Много ми је значило што сам добио подршку од људи широм света - рекао је он за "НБЦ Нењс"

Ченови симптоми су релативно благи што је још један доказ да корона вирус на сваког појединца делује другачије, а то пре свега зависи од имунитета зараженог пацијента.

Првог дана, када је осетио бол у грлу и јаку главобољу, лекар је имао сув кашаљ, али не и кратак дах. Потом је помоћу рендгена снимио плућа, а снимак није открио никакве абнормалности.
Већ другог дана након дијагнозе вируса Цовид-19, а доктор је објавио симптоме:

- Други дан након дијагнозе #ЦОВИД19. Мање ме боли грло, кашљем и још увек имам главобољу. Не губим дах и немам плеуритични бол у грудима (бол који се јавља дубоким дахом).

Додао је у објави да у плуц́има постоји течност.
Трећи дан након откривања корона вируса, Јел Танг Чен је открио да су болови у грлу и глави престали. Постепено се смиривао кашаљ, а пријавио је проблем са дијарејом. Течност је и даље била у плућима.

Он није једина особа која је поделила своју борбу са вирусом Цовид-19. Мушкарац у Вухану у Кини средином јануара провео је мучне три недеље патец́и од вируса короне.

Тајгер Ји је рекао да је имао кашаљ, грозницу и "беле сенке“ на плуц́има.

- Кашљао сам много, болели су ме стомак и леђа - испричао је своје искуство Ји и додао "да је мислио да ће да умре".

Здравствено упозорење за путнике који долазе из заражених подручја
Сви који су боравили у подручју у којима су актуелне епидемије ЦОВИД-19, или били у контакту са особама код којих је потврђена инфекција или постављена сумња на њу, или су посећивали здравствене установе у којима се лече оболели од ове болести дужни су да се држе следећих упутстава Министарства здравља и Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут":
- у наредних 14 дана смањите контакте са другим особама у домаћинству, на радном месту или на јавним местима,
- ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго), одмах ставите маску преко уста и носа, појачајте хигијену руку (прање топлом водом и сапуном), избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате или кашљете, и позовите телефоном епидемиолога института или завода за јавно здравље надлежног за подручје у коме боравите. Од епидемиолога ћете добити упутства о даљем поступку.
- За ближе информације позвати број Министарства здравља - 064 8945 235, или Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић–Батут” - 011 2684 566, или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите чије контакт информације можете пронаћи на овом ЛИНКУ Министарства здравља.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR