Glas Javnosti

U Izraelu sa neba dronom bacali pakete kanabisa: 'Da li je to ptica? Da li je avion? Ne, zeleni trut vam šalje besplatni kanabis sa neba'

Svet
Autor: Glas javnosti

.Nakon što su aktivisti koji se zalažu za legalizaciju obećali besplatni 'korov' iz vazduha, dron je u četvrtak iznad glavnog trga u Tel Avivu bacao pakete nečega što liči na kanabis.

Policija je saopštila da je uhapsila dvojicu muškaraca koji su upravljali dronom koji je preleteo Rabinov trg, mesto koje se često koristi za ulične proteste i političke skupove.

„Vreme je došlo“, rekla je grupa za pro legalizaciju "Green Drone-a" na svom kanalu za razmenu poruka na Internetu. "Da li je to ptica? Da li je avion? Ne, zeleni trut vam šalje besplatni kanabis sa neba."

 U saopštenju, policija je rekla da sumnja da su vreće punjene "opasnom drogom" i da su pripadnici službe uspeli da ih sakupe na desetine. Fotografije koje je policija distribuirala pokazale su ono što je unutra izgledalo kao kanabis.

Na snimku se vidi kako ljudi prolaze gužvom u saobraćaju da pokupe pakete koji su pali na put.

Trenutno je u Izraelu dozvoljena medicinska upotreba kanabisa, dok je rekreativna upotreba nelegalna, ali u velikoj meri dekriminalizovana.

U maju je Izrael odobrio izvoz medicinske kanabisa, otvarajući put za prodaju u inostranstvu za koju vlada očekuje da će stvoriti stotine miliona dolara prihoda.

(Glas javnosti/Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR