Glas Javnosti

U Britaniji vlada kriza mentalnog zdravlja među državnim službenicima

Svet
Autor: Glas javnosti

Državni službenici u Britaniji prošle godine najviše su odsustovali sa posla zbog bolovanja usled stresa i drugih problema sa mentalnim zdravljem, a Laburistička partija kaže da to ukazuje na "krizu mentalnog zdravlja"

Britanski državni službenici uzeli su više od 771.000 dana bolovanja u 2022. godini, što je 38 odsto više u odnosu na godinu pre toga kada je na bolovanje otišlo 558.000 radnika.

Državni službenici u Ministarstvu pravde su na vrhu liste sa najviše bolovanja zbog mentalnog zdravlja u periodu 2021. - 2022. godine a slede službenici Ministarstva rada i Ministarstva odbrane.


Laburistička partija je saopštila da "šokantne" brojke otkrivaju "krizu mentalnog zdravlja u srcu Vajthola", što pokazuje da konzervativna vlada "nije na pravi način podržala ljude sa anksioznošću, depresijom i drugim mentalnim zdravstvenim problemima", piše

Državni službenici u Ministarstvu pravde su na vrhu liste sa najviše bolovanja zbog mentalnog zdravlja u periodu 2021-2022, a slijede službenici Ministarstva rada i Ministarstva odbrane.

Laburistička partija je saopštila da "šokantne" brojke otkrivaju "krizu mentalnog zdravlja u srcu Vajthola", što pokazuje da konzervativna vlada "nije na pravi način podržala ljude sa anksioznošću, depresijom i drugim mentalnim zdravstvenim problemima".


Prošla godina bila je za Britaniju veoma burna, a među važnim događajima koji su obeležili 2022. godinu su i smene premijera od Borisa Džonsona do Liz Tras i izbor novog predsednika Vlade Rišija Sunaka.

Osim toga, Britanija je izgubila svog dugogodišnjeg monarha, kraljicu Elizabetu Drugu, koja je umrla u septembru u 96. godini nakon 70 godina na tronu.

Glas javnosti/Guardian

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR