Glas Javnosti

Twitter ograničava vidljivost tvitova

Svet
Autor: Glas javnosti

​Čini se da Twitter ograničava vidljivost određenih tvitova koji se šalju preko direktnih poruka.

Pomenuta začkoljica je primećena od strane jednog Twitter korisnika, koji kaže da je kompanija otežala pregled tvitova poslatih preko direktnih poruka, a koji opisuju seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

Insajder je sproveo test kako bi verifikovao te tvrdnje, koristeći Twitter nalog za slanje tvitova sa rečenicama koje u sebi sadrže trmine kao što su "trans", "transgender", "gay", "lesbian", "queer", "bisexual", i "intersex".


Pomenute rečenice su se u direktnim porukama pojavljivale kao URL linkovi, umesto u običejanom formatu pregleda. Izuzetak je bila reč "bisexuality", koja je prikazana u tvitu lakom za čitanje.

Kao deo istog testa, insajder je poslao i dva dodatna tvita, od kojih je jedan sadržao reč "guns" (pištolji), dok je drugi imao reč "drugs". Prva reč se u poruci pojavila kao URL, dok je druga bila prikazana kao standardan pregled.


Twitter nije dao objašnjenje za ovo otkriće, niti je potvrdio da li se radi o bagu ili namernom izboru.

Iako tvitovi sa navedenim rečima nisu zabranjeni od starta, pristup društvene mreže selektovanju koji tvitovi mogu da se pojavljuju kao pregledi u privatnim porukama, mogao bi biti još jedan od novih načina na koje se sadržaj na Twitteru moderiše otkako ga je preuzeo Ilon Mask.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR