Glas Javnosti

TVRDI DA JE SAMO PION! Srbin prerušen u policajca pelješio penzionere po Austriji

Svet
Autor: Glas javnosti

Nenad Z. (39) osuđen je u Beču, zbog sumnje da je prerušen u policajaca od penzionera ukrao skoro 180.000 evra.

Naime, kako je zaključilo austrijsko tužilaštvo, Srbin je bio samo piun, a da celokupnom akcijom upravlja nepoznati muškarac iz Turske koji istražuje, bira žrtve, a nakon toga ih zove putem telefona.

- Osumnjičeni Nenad Z., pretvarao se da je policajac i tada dolazio u stanove starijih ljudi, upozoravajući ih na moguće provale koje će se dogoditi u njihove domove. On je nagoveštavao da će njegov kolega doći da pokupi njihove dragocenosti i novac radi čuvanja - prenosi Der Standard.

Tu se navodi još da je Srbin, sa lažnom legitimacijom pratio žrtve, do njihove banke, kako bi podizali novac, koji bi mu dali "na čuvanje".

Advokat osumnjičenog Srbina navodi da se njegov klijent doselio u Austriju pre 36 godina, a da iza sebe ima pozamašan dosije u kom, između ostalog stoji i upotreba narkotika, zbog kojih je on bio na lečenju, ali kada mu se majka razbolela, ponovo se vratio korišćenju kokaina.

Srbin je u svojoj odbrani naveo da je napustio Austriju, ali da se vratio kada je njegovoj majci bilo neophodno lečenje, da ga je tada kontaktirao čovek iz Turske, koji mu je ponudio način da brzo i lako zaradi novac, što je ovaj prvobitno odbio, jer nije hteo da izigrava policajca.


- Znam da sam pogrešio, ali dopustio sam da me oni zavaraju. Nisam dobio ni deseti deo plena, sebi sam ostavio između 13 i 15 hiljada evra, ostatak sam isporučio svom koordinatoru - rekao je Nenad Z. pred sudom, prenosi Kurir pisanje austrijskih medija.

Posle kratkog većanja, sud je osudio Nenada Z. na četiri godine zatvora, a sudija je u obrazloženju naveo da je u pitanju izuzetno visok nivo kriminalne aktivnosti, ali je pušten na slobodu do izdržavanja kazne, jer će kaucija biti plaćena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR