Glas Javnosti

TVITER SPREMA MNOGO VEĆU AKCIJU OD CENZURE TRAMPA: Procurio insajderski snimak koji otkriva planove kompanije (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kampanja cenzure na Tvitera biće nastavljena i posle inauguracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena, pokazao je insajderski video koji je procureo baš na ovoj mreži.

Na videu se pojavljuje izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi koji iznosi  planove za dalekosežnu akciju na ovoj društvenoj mreži.

Na snimku, koji je u četvrtak objavio projekat Veritas, Dorsi nagoveštava velike restrikcije na Tviteru u narednim mesecima nakon što je trajno ugašen nalog aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa na toj platformi.

-Trenutno smo fokusirani na jedan nalog, ali ovo će biti veće od samo jednog naloga i trajaće mnogo duže od jednog dana, nedelje i narednih nekoliko nedelja, a biće i posle inauguracije, rekao je Dorsi u video snimku, očigledno misleći na Trampovu blokadu na Tviteru.

-Fokus je svakako na ovom nalogu i na tome kako je povezan sa nasiljem u stvarnom svetu. Ali moramo razmišljati o tome kako će se ova dinamika odvijati tokom vremena. Ne verujem da će ovo uskoro prestati, dodao je on.

Dorsi je rekao i da su političke tenzije u Sjedinjenim Državama visoke.

-SAD su izuzetno podeljene. Naša platforma to pokazuje svakog dana, naveo je Dorsi.

Dorsi je naglasio da je uloga Tvitera da zaštiti integritet političkog diskursa u zemlji i učini sve što je u njegovoj moći da na osnovu toga niko ne bude oštećen, ponavljajući često navedeni cilj da se smanji šteta u stvarnom svetu koja proističe iz aktivnosti na mreži.

On je ranije suspenziju Trampovog naloga opravdavao istim razlogom, tvrdeći da će taj potez zaštititi javnu bezbednost. 

Projekat Veritas navodi da je snimak koji je nastao 8. januara dobio od insajdera iz Tvitera, koji ga je navodno snimio tokom virtuelnog sastanka kompanije.

U snimku Dorsi takođe navodi i nedavno ubrzane napore Tvitera da ukine sve naloge povezane sa grupom teoretičara zavere Kjuanon nakon nasilnog upada u zgradu američkog Kongresa prošle nedelje, tvrdeći da bi trebalo da se obezbedi model za upravljanje sadržajem u budućnosti.

-Potezi koje danas povlačimo oko Kjuanona, na primer, jedan su od takvih primera šireg pristupa koji bi trebalo da sagledamo i produbimo, rekao je izvršni direktor Tvitera, dodajući da takav sadržaj neće uskoro nestati.

Tviter nije jedina velika tehnološka kompanija koja se ponela na ovakav način. I druge su ugasile na hiljade korisničkih naloge nakon upada u Kongres, a Trampovi nalozi su gotovo na svim društvenim mrežama ugašen trajno ili privremeno.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR