Glas Javnosti

TUŽBA ZA BRAZILSKOG PREDSEDNIKA: Zaražen koronom a skinuo masku na konferneciji za novinare! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Novinari u Brazilu saopštili su kako će podneti tužbu Vrhovnom sudu Brazila protiv predsednika države Žaira Bolsonara jer je skinuo zaštitnu masku tokom pres konferencije i tako izložio predstavnike medija riziku oboljevanja od COVID-19.

Iz brazilskog udruženja novinara pojasnili su da Bolsonaro nije poštovao propisanu udaljenost od novinara te je pri tome skinuo masku na konferenciji za medije u glavnom gradu Brazila. Najgore od svega, kako navode, jeste što se to desilo u trenutku kada je Bolsonaro obavestio javnost da je pozitivan na koronavirus.

Novinari stoga optužuju Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih na konferenciji.

-Država ne može tolerisati neodgovorno ponašanje koje predstavlja jasan zločin protiv zdravlja ljudi- rekao je predsednik novinarskog udruženja Pauloeronimo de Souza.

Tri TV stanice bile su prisutne na ovoj konferenciji, CNN Brazil, TV Record i TV Brasil.

Novinar CNN-a Brazil Leandro Magalhaes biće testiran na Covid-19 u sredu iduće sedmice, a dok ne dobije rezultate radi od kuće.

Nakon pres konferencije u utorak ove sedmice kongresmen Marcelo Freikso tvitovao je da je podneo tužbu protiv Bolsonara pri Federalnom tužilaštvu. Kako navodi, predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakona kada je uklonio masku tokom konferencije na kojoj je izjavio da ima koronavirus.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR