Glas Javnosti

TUŠIRANJE TOPLOM VODOM LUKSUZ! Nemačka uvodi neobične mere štednje, panika ZBOG GASA

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo privrede Nemačke aktiviralo je „rano upozorenje“ plana za vanredne situacije i apelovalo na opštu štednju.

 Šef Savezne agencije za mreže Nemačke Klaus Miler rekao je ako Nemačka prekine isporuke iz Rusije, rezerve gasa u zemlji trajaće do kraja leta ili najkasnije do početka jeseni.

„Ali tada će skladišta biti prazna. I ne bismo želeli da imamo takvu situaciju pre zime“, rekao je zvaničnik.


„Moraćete da se zapitate da li je zaista potrebno da se tuširate toplom vodom sedam dana u nedelji ako se grejete na gas“, rekao je Miler stanovnicima Nemačke.

Njegove reči u intervjuu za N TV su podsetile na izjavu evropske komesarke za antimonopolska pitanja Margret Vestager, koja je savetovala stanovnike EU da „kontrolišu svoje tuširanje i tuširanje svojih tinejdžera, a kada isključe vodu, mogu da kažu ‘Eto ti, Putine‘“.

Nemačka je prošlog meseca pokrenula plan za hitne slučajeve za upravljanje snabdevanjem gasom koji bi mogao da rezultira racionalizacijom energije i davanjem prioriteta domaćinstvima i kritičnoj infrastrukturi, kao što su bolnice, proizvođači lekova i hrane. U intervjuu za „Cajt“ ranije ove nedelje, Miler je takođe upozorio građane da ne uzimaju ovaj plan zdravo za gotovo i da počnu da smanjuju luksuz u domaćinstvu,prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR