Glas Javnosti

TURSKI ZVANIČNIK: Amerika ne dozvoljava sastanak Putina i Zelenskog

Svet
Autor: Glas javnosti

SAD i Velika Britanija su zainteresovane da se maksimalno produži ukrajinski sukob, zbog čega se protive naporima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da organizuje sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, izjavio je za Sputnjik član Saveta za bezbednost i spoljnu politiku pri predsedniku Turske Čagri Erhan.

„Oni (SAD i Velika Britanija) ne žele da se Zelenski i Putin sastanu sa Erdoganom, ne žele da vide njihovu zajedničku fotografiju. Oni žele maksimalno dug rat, ne razmišljaju o budućnosti Ukrajinaca, ne razmišljaju o miru“, rekao je Erhan.



„Samo Erdogan ima pristup i Putinu i Zelenskom. Mislim da on može da pronađe način da se organizuje njihov sastanak. Nije važna zajednička fotografija, već postizanje konkretnih rezultata. Prvi konkretni rezultati će, naravno, biti prekid vatre, a nakon toga će, možda, biti moguće postići kompromis, posle diplomatske trgovine“, rekao je Erhan.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je 24. februara u telefonskom razgovoru sa Vladimirom Zelenskim rekao da je Turska spremna da doprinese rešavanju situacije u Ukrajini.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR