Glas Javnosti

Турска и Русија ће одређивати које радикалне групе у Срији су пожељне, а које не. Опозиција ће остати на територији на којој је сада

Svet
Autor: Глас јавности / Спутњик / од 24.09.2018.

Турска и Русија ће заједно одређивати које радикалне групе ће морати да напусте демилитаризовану зону у сиријској провинцији Идлиб, рекао је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

„Током преговора о Идлибу у Сочију донели смо одлуку да формирамо демилитаризовану зону између територија коју контролишу опозиција и режим. Опозиција ће остати на територији на којој је сада. Ми ћемо се залагати да радикалне групе које ми одредимо заједно са Русијом не буду активне у том региону“, написао је Ердоган у ауторском чланку за руски „Комерсант“, посвећеном договору Русије и Турске о Идлибу.

Дим се вије након што су сиријске снаге бомбардовале Ел Хабит у јужном делу провинције Идлиб који контролишу терористи

Он је изјавио да САД настављају да пружају подршку курдској партији Демократски савез ПЈД и курдској милицији ЈПГ у Сирији, што нарушава равнотежу у региону.

„Нажалост, видимо да се наставља необична подршка коју у последње време пружају посебно САД снагама ПЈД и ЈПГ. Такве акције које наносе штету равнотежи у региону и миру међу народима у њему треба да буду прекинуте“, написао је турски лидер.

Глас јавности / Спутњик / од 24.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR